Moćni uragan - Harley Davidson Hurakàn

Besan i brz, to je novi Harley Davidson Hurakan, baš poput pravog uragana.

Italijanska kompanija FWM Motorcycles koja se bavi sređivanjem starih modela motocikala, udahnula je novi život modelu iz 1968. godine, a u pitanju je Harley Davidson Shovel. Prošavši kroz detaljno restauriranje i reparaciju, kreiran je gotovo novi model koji sve ljubitelje motora ostavlja bez teksta. Ovo je definitivno najbolji motor koji ste videli do sada!

U estetskom smislu ovaj model je stara škola, izgleda fanstastično i već na prvi pogled žargonski rečeno-padaju vilice.

Motor je inspirisan verovanjem drevnih Maja u boga zvanog "Heart of Sky" gospodara prirodnih elemenata - vatre, vetra i oluje, pa otuda verovatno i naziv Hurakan - uragan koji je spreman da sruši svaku prepreku koja mu se nađe na putu.

Motor je metalik sive boje koja je ukrašena bakarnim detaljima, uključujući i izduvni sistem, što ga čini uočljivim na putevima i pred svim posmatračima. Motor poseduje rezervoar manje zapremine i unikatnog dizajna, dok mu  je rep kratak i čini da ovaj motor deluje kao trkačka mašina iz prošlosti.

Unutar čvrstog rama, nalazi se i S&S V-twin motor koji čini da ovaj motor ide prilično brzo, tako da će svi ljubitelji brzine moći da uživaju na ovom dvotočkašu.  Na viljušci se nalazi veliki i moderni LED far koji pruža odličnu vidljivost, a umesto klasičnih brzinomera i obrtometara, ovaj motor poseduje najmoderniji LED displej koji će vam pružiti različite informacije o motoru. Takođe, Hurakan poseduje i bezbednosne sisteme najnovije generacije, tako da će vozači imati pomoć ABS sistema, kao i kontrolu proklizavanja.

Harley Davidson Hurakan je kompletno ručno izrađen i kao takav stvoren da bude unikatan. Moćan i snažan, ovaj motor je stvoren da zajedno sa svojim vlasnikom kreira uspomene krstareći drumovima.

N.V.T.

Izvor Luxatic