Lamborghini koncept motora koji obara sa nogu

Da li ste se ikada zapitali kako bi izgledao motor sa Lamborghini potpisom, ukoliko bi ga oni ikada kreirali?

Po svemu sudeći, ta ideja nam deluje kao praktično neostvariva, ali nemojte zaboraviti činjenicu da je Aston Martin predstavio svoj prvi motocikl prošle godine, kreiran u saradnji sa britanskim brendom Brough Superior. Pre nego što se previše ponadate, moramo vam reći da Lamborghini za sada nema planove da se upusti u proizvodnju motora, ali ipak, dizajner po imenu Al Jasid, vizuelizovao je Lamborghini motor koji ima sve kvalitete koje biste od njega očekival, kada bi došao sa potpisom italijanske marke.

Nazvan Mangusta, ovaj koncept motor vas može pomalo asocirati na Ducati Diavel, jer je on zapravo baziran na Ducati sportskom kruzeru. Ipak, Ducati brend je u vlasništvu Lamborghini brenda, a Diavel deluje kao da je savršen izbor za kreiranje divlje mašine sa Lambo oznakom.

Kao što bi se očekivalo, Mangusta je dobio vrhunski stil sa uglastim telom i oštrim ivicama. Skoro svi delovi panela deluju kao da su kreirani od karbonskih vlakana. Iako za sada nemamo mnogo detalja o konceptu, možemo pretpostaviti da je baziran na Xdiavel S mdoelu. Karbonski paneli kriju najveći deo dizajnerskih elemenata Diavela. Y oblikovani LED farovi i tanka poziciona svetla deluju kao da su inspirisani Vision Gran Turismo konceptu koji je predstavljen prošle godine.

Dizajner nije rekao ništa na temu performasi motora, ali verujemo da on neće imati električni pogonski sklop. Možemo pretpostaviti da će u sebi skrivati pogonski sklop Ducati modela, bez ikakvih promena. Da li biste ga provozali?