Kompanija Kijanu Rivsa predstavila novi ručno napravljeni motocikl ARCH 1s Sport Cruiser

Američki brend motocikala ARCH Motorcycle specijalizovan za modele ultra visokih performansi su osnovali Kijanu Rivs i Gard Holinger 2011. godine.

Tokom svoje skoro desetogodišnje istorije, kompanija je uvek stavljala snažan naglasak na kvalitet nad kvantitetom. Sa ovom filozofijom, brend je vremenom predstavljao sve veći asortiman pažljivo dizajniranih modela koji su proizvedeni uz potpuno zanemarivanje njihove visoke cene. Sa istim pristupom, brend je kreirao svoju najnoviju verziju, redizajnirani ARCH 1s.

Baš kao i kod originalnog modela 1, ažuriranje za 2023. kombinuje jedinstvenu formulu ARCH performansa sa agresivnom pozicijom vožnje sportskog motocikla — ustupajući mesto onome što ARCH naziva „Sport Cruiser“.

Ažurirani 1s je izgrađen oko cevaste čelične šasije i potkonstrukcije u kojoj se nalazi masivni motor S&S Cicle V-Twin zapremine 2.032 kubika. Specijalno razvijen V-Twn motor od 45 stepeni uparen je sa šestostepenim menjačem ARCH.  ARCH ovaj model opisuje kao kruzer snažnih performansi koji može i da se vozi agresivno, ali i da omogući udobno putovanje na duže staze.

Karoserija 1s je takođe modifikovana, sa revidiranim zadnjim delom i rezervoarom za gorivo od ugljeničnih vlakana sa integrisanim sistemom za usisavanje vazduha i filtracije i aluminijumskim poklopcem rezervoara. Sa težinom od 255 kg, ažurirani hiper-kruzer takođe ima izduvni sistem od ugljeničnih vlakana, ARCH TFT ekran kompanije AiM Sports, monoblok kočione čeljusti podržane Bosch ABS sistemom i ultra-lagane Blackstone Tek felne od karbonskih vlakana veličine 17 inča.

U potpunosti napravljen ručno, 2023 ARCH Motorcicle 1s Sport Cruiser sada je dostupan za naručivanje, a cena počinje od 128.000 dolara.

Kao i svi ARCH motocikli, 1s je prilagodljiv i napravljen po narudžbini, omogućavajući kupcima da biraju iz širokog spektra konfigurabilnih opcija u bojama, materijalima i završnim obradama. Za više informacija možete posetiti sajt kompanije ARCH.

Luxury Experience