Harley Davidson predstavlja svoj prvi električni model - LiveWire

Harley Davidson brend skoro je otkrio svoj “More Roads to Harley Davidson” plan razvoja, koji uključuje najveći diverzifikaciju njihovoj portfolija u stogodišnjoj istoriji…

Deo ovog plana je lansiranje Harley Davidson LiveWire, prvog električnog motora ove kompanije, koji je po prvi put predstavljen kao koncept 2014.godine. I dok neki nisu očekivali da će Harley Davidson brendi kada stupiti u proizvodnju ovog modela, koji bi možda povredio osećanja njihove ekstremno konzervativne i glasne baze fanova, iduće godine, LiveWire će imati svoj zvanični debi.

Ovaj električni motor opisan je od strane brenda, kao “prvi u širokom portfoliju električnih dvotoškaša bez kvačila, koji je dizajniran kako bi se oni uspostavili na samom vrhu lanca u polju elektrifikacije”.

“LiveWire će pratiti dodatni modeli do 2022.godine, koji će proširiti naš portfolio lakšim, manjim i pristupačnijim opcijama proizvoda, koji će inspirisati nove vozače, da voze na nov način”, stoji u zvaničnoj press objavi brenda.

Ako pažljivo pogledate fotografije LiveWire modela koje je Harley Davidson brend predstavio, primetićete da je on prošao kroz nekoliko promena u dizajnu, ali, jasno je obeleženo da ovaj model još uvek nije na prodaju, i da će finalna verzija koja će biti u prodaji od iduće godine možda imati drugačije osobine.

Svakako će biti interesantno videti kako zajednica motociklista, posebno onih koji vole samo Harley Davidson modele, reaguju na LiveWire. Uzimajući u obzir činjenicu da je tržište električnih motora i dalje u svojim ranim danima, ovo može biti majstorski potez tradicionalnog Harley Davidson brenda.