Harley Davidson - inovacije za 2016.godinu

Harley Davidson izdanja za 2016.godinu su u najmanju ruku impresivna...

Tu su dva nova specijalna Softail modela sa moćnim motorima, dva nova Dark Custom Sportstera, a očekivan je i moćni povratak Road Glide Ultra spearheada koji će vas oduševiti. Nakon što su obratili pažnju na svoje kupce, Harley Davidson kompanija odlučila je da još jednom oživi Road Glide seriju, u formi 2016 Road Glide Ultra. Unapređenja Harley 2016 linije uključuju snažnije kočnice u Street seriji, kao i bolju specifikaciju suspenzije novih Sportstera. Dalje, dve nove edicije ograničenog izdanja su deo postave – Fat Boy S i Softail Slim S.

Oba ova motora imaju Screamin’ Eagle Twin Cam 110 motor, dok će električni kontroler gasa i GPS biti deo standardne opreme. Fat Boy S će biti dostupan u skroz crnoj varijanti, dok će Softail Slim S imati predivni maslinasto zlatni izgled. Cene ovih motora još uvek nisu dostupne.

Road Glide Ultra motor pokreće impresivni Twin-Cooled High Output Twin Cam 103 motor, dok on takođe prikazuje i ABS tehnologiju, GPS, radio i bezbednosni sistem kao svoj standard. Cena ovog motora biće između 25.699 i 27.000 dolara, u zavisnosti od boje koju odaberete.

Sa druge strane, 2016 Forty-Eight dolazi nam sa svežim Dark Custom stilom i nekoliko tehnoloških unapređenja. Vredi pomenuti nove prednje viljuške sa tehnologijom kertridža, snažnim progresivnim amortizerima i novim trostrukim kočionim klještima. Novo Forty-Eight izdanje biće predstavljeno sa novim livenim aluminijumskim točkovima i novo dizajniranim sedištem, a biće dostupan za kupovinu po ceni od 12.000 dolara.  

I na kraju, novi Iron 883 motor je veoma sličan Forty-Eight izdanju. Ovaj motor je dobio novu prednju viljušku sa kertridžima i dva zadnja amortizera, koji su poboljšani kako bi pružili udobniju i mirniju vožnju, a opremljen je i sa nekoliko inovativnih elemenata, poput kočionog rotora, prekrivača filtera za vazduh i prigušivača izduvnog sistema. Cena ovog motora biće oko 10.000 dolara, u zavisnosti od opreme koju poručite uz njega.