Harley-Davidson G.I. Enthusiast Collection: omaž vojnim motociklima sa dva nova modela

U nastojanju da ispoštuje jedinstveno poreklo i ukuse onih koji voze njihove motocikle, kompanija Harley-Davidson je najavila debi potpuno nove kolekcije Enthusiast — godišnje ograničene serije motocikala zasnovanih na nekoliko postojećih modela.

Da bi započeo ovu novu liniju, brend je predstavio novu kolekciju motora pod nazivom G.I. Enthusiast Collection. G.I. Harley-Davidson's Enthusiast Collection odaje počast vojnim motociklima kompanije iz doba Drugog svetskog rata i sastoji se od specijalnih izdanja Pan America ADV i Tri Glide Ultra Tourera na tri točka.

Motori iz nove kolekcije ofarbani su specijalnom nijansom Mineral Green Denim Deluxe, dok sadrže elemente inspirisane vojnim modelom Harley WLA.

Mehanički, i Pan America i Tri Glide Ultra su identični standardnim osnovnim modelima. Avanturistički model ima V-Twin Revolution Max 1250 motor, dok tricikl ima Twin-Cooled Milwaukee-Eight 114.

Oba motocikla takođe imaju logotipe Enthusiast Collection na karoseriji - karakteristika koja će verovatno biti prisutna na svim budućim modelima Enthusiast Collection.

Dva modela koji čine G.I Enthusiast Collection proizvode se u ograničenom broju i dostupni su na sajtu Harley-Davidson po ceni od 20.799 dolara za Pan America 1250 Special G.I. i 38.099 dolara za Tri Glide Ultra G.I. 

Luxury Experience