Futuristički motor za savremenog viteza

Potpuno nestvarna zamena za Buell 1125 dolazi u formi motora kojeg bi bez stida vozio Betmen lično, a predstavljen je kao – Ronin 47.

Za sve koji su sa žaljenjem prihvatili vest da Buell 1125 prestaje sa serijskom proizvodnjom, kao odlična vest dolazi priča o projektu kompanije Magpul iz Kolorada, SAD. Poznati pre svega po proizvodnji okvira i dodataka za vatreno naoružanje, dizajneri Magpula se odlučuju za hrabar potez nakon što su saznali da čuveni proizvođači trkačkih motora Buell zatvaraju svoju radionicu.

Brzom reakcijom, ljudi iz Magpula uspevaju u nameri da kupe na aukciji 47 primeraka Buell 1125 motora, sa paklenim planom da uz prerade naprave još bolju mašinu. Zašto baš 47 primeraka? Motor dobija ime po čuvenoj legendi iz Japana o 47 ratnika samuraja koji ostaju bez svog tragično nastradalog vođe, tražeći pravdu i osvetu. Samuraji koji u svojoj službi ostanu bez vođe, nose ime Ronin. Usamljeni ratnik.

Zadržan je izuzetni originalni motor sa modela 1125, uz ram i točkove, za koje dizajnerski tim iz Magpula tvrde da su nešto najbolje što je proizveo Buell. Određeni delovi su pretrpeli izmene, što je doprinelo smanjenju celokupne težine motora. Ceo projekat i izrada Ronin 47 motora se mogu pohvaliti neuobičajeno visokim kvalitetom, koji je rutina za proizvođače oružja poput kompanije Magpul.

Produkcija je ograničena na samo 47 primeraka, tako da je veoma mala šansa da se dva primerka sretnu u isto vreme na putu. Zbog toga je i cena znatno veća nego što je to bio slučaj sa Buellovim 1125 modelima, koji su dolazili sa cenom od 12,000 dolara. Novi Ronin 47 je moguće kupiti po ceni od 38,000 dolara i to samo kada je reč o prvoj seriji od 12 primeraka. Sledeće serije će dolaziti uz drugačije kolor šeme, kao i uz veću cenu. Poslednjih pet primeraka je planirano da ponesu jedinstvene ukrase i dezene, posebno izrađene po želji kupaca.

N.S.