Futuristički motor inspirisan samurajima

Prethodni period je po svemu sudeći bio posvećen ultra-futurističkim modelima automobila, sa odvažnim dizajnima i intrigantnim šasijama…

Naravno, pričamo o novom Tesla Cybertruck modelu. Ipak, u istraživanju interneta usled inspiracije novim Teslom, naleteli smo na jedan veoma interesantni motor, koji poseduje sve gore navedene kvalitete. Nastao kao delo radionice Death Machines of London, futuristički motor nazvan Kenzo kreiran je od 1977 Honda Goldwing. Kompanija koja ga je kreirala poznata je po radikalnim dizajnima, a njihovi Airtail i Up Yours Copper modeli, bazirani na Moto Guzzi Le Mans i Triumph Bonneville, bili su neverovatno popularni u prošlosti. Ipak, osnivač kompanije, Džejms Hilton, opisuje Kenzo kao njihovu najradikalniju mašinu do sada.  

Kenzo je po prvi put predstavljen svetu tokom Bike Shed London 2018 događaja. Ipak, tim nije bio sasvim zadovoljan finlanim rezultatom, pa su ga tokom protekle zime sasvim ogoleli i počeli ispočetka. Kao što možete videti, njegova šasija je sasvim modifikovana, dok je motor od 1000 cc rastavljen, proveren i osvežen.

Podeljeno telo motora inspirisano je samurajskim oklopom, dok su viljuška i far okružuju repliku Katane. Umesto regularnog upravljača, motor koristi model ukrašen japanskom Tsukamaki tehnikom obrade kože. Još jedan interesantni element dizajna ovog motora je njegov intigrantni brzinomer, koji je izliven od juvelirske kutijice iz 18. veka, pre nego što je dobio nekoliko slojeva filma koji regulišu osvetljenje. Indikatori, zadnja svetla i skup farova su napravljeni po meri.

Na kraju, moramo još reći da je ova mašina dostupna za kupovinu, a može biti vaša po ceni od oko 72.000 dolara.