FELO M One: Novi sklopivi električni skuter koji staje u prtljažnik vašeg automobila

M-One je električni sklopivi skuter inspirisan Honda Motocompo. Sa sklopivim volanom i sedištem, dizajniran je da se lako odloži u prtljažnik modernog automobila ili SUV-a.

Honda Motocompo je prvi put predstavljen 1981. Bio je to sklopivi skuter od 49 kubika malih dimenzija (118,6 x 23,9 x 54,1 cm) dizajniran da stane u prtljažnik kompaktnog automobila Honda City.

Opremljen sklopivim upravljačem i držačima za noge, viljuškom koja se „podiže“ i sklopivim sedištem, Motocompo predstavlja jedan od najjedinstvenijih i najrazigranijih modela koji je ikada izašao iz fabrike. I dok je ostao u proizvodnji samo tri godine, Motocompo je ostavio neizbrisiv trag u svetu motocikala, sa ovim dvotočkašima koji ne samo da dobijaju sve više interesovanja u poslednje vreme, već i sada utiču na mnoge moderne percepcije svojih modela.

Najnoviji od njih je potpuno novi sklopivi električni skuter M One iz startap kompanije FELO iz Šangaja. Ostvarujući svoj zvanični javni debi na tekućem 50. Salonu automobila u Tokiju 2023., FELO M One ima centralni motor od 1,34 ks 400 V koji pokreće 48 V, 20 Ah Li-Ion baterija koja nudi domet od nešto više od 100 km sa svakim punjenjem. Baterija modela M One takođe omogućava potpuno električnom dvotočkašu da deluje kao prenosiva baterija za punjenje pametnih telefona i drugih prenosivih uređaja dok su van mreže ili van utičnice.

Sličan po dimenzijama kao originalni Honda Motocompo, sklopivi električni skuter takođe ima međuosovinsko rastojanje od 80 cm i ultra nisku poziciju za vožnju na 58,9 cm od tla. Baš kao i originalni Motocompo, M1 takođe ima sklopiv upravljač, okretno i sklopivo sedište i dizajniran je da se lako odlaže u prtljažnik modernog automobila ili SUV-a.

Uprkos svojoj maloj veličini, M1 zapravo nudi neke pristojne mogućnosti nošenja zahvaljujući integrisanim aluminijumskim i magnezijumskim policama za prtljag. Ostale značajne karakteristike skutera uključuju livene točkove opremljene disk kočnicama, istaknute LED pokazivače pravca i asimetričan raspored LED farova.

Po ceni od približno 2.659 evra, očekuje se da će FELO M One Folding EV skuter početi sa isporukom u četvrtom kvartalu ove godine.

Luxury Experience