Električni motor koji osvaja srca

Confederate Motorcycles, jedan od samo nekoliko proizvođača egzotičnih motora, skoro je promenio svoje ime u Curtiss Motorcycles, postavši nova kompanija, sa sasvim novim etosom, koja smatra da je budućnost ove grane industrije električna…

To možda zvuči kao loša vest za sve one okorele fanove ovog brenda, ali budite bez brige – njihova besprekorna stilizacija je i dalje tu, pa su njihove neobične ideje dizajna kombinovane sa električnom snagom.

Curtiss Motorcycles brend predstavio je pre nekoliko meseci trio futurističkih koncepata, koji prihvataju ekološki električni pogon, ali jedan od njih sada deluje znatno bliže realnosti od drugih. 2020 Curtiss Hera model predstavljen je u svoj svojoj proizvodnoj slavi pre nekoliko nedelja, a predstavlja vrhunski i privlačni motor, koji će definitivno mamiti pažnju na ulicama u bliskoj budućnosti.

Inspirisan motorom Glena Kurtisa, koji je oborio brzinski rekord 1907.godine, novi Curtiss Hera sadrži brojne stilske elemente originalnog koncepta, sa nekoliko minornih razlika. Baza točkova deluje kao da je istih dimenzija, ali se E-twin motor nalazi ispod sedišta, dok V8 pakovanje baterija deluje nešto manje i lepše stilizovano.

Stopica deluje elegantnije u proizvodnoj verziji modela, zbog čega čitav motor dobija neku sasvim drugačiju auru oko sebe, nudeći bolju zaštitu za delove koji su skriveni iza. Tu je takođe i novo sedište u stilu klupe, interesantni useci u prednjoj viljuški i blatobrani koji deluju veće od onih sa originalnog koncepta.

Nažalost, još uvek nemamo specifikaciju performansi ovog modela, ali smo sigurni da će vas on impresionirati na više načina, nudeći vam neverovatno uzbuđenje, čim dođe do tržišta.