Ducati predstavlja svoje novo čudovište za budućnost

Ducati Monster je u centru naše pažnje nekoliko godina unazad; sadrži izvajani metalni rezervoar i okrugli far, što odaje snažnu, muževnu vibraciju.

Ipak, sudeći po ovom slavnom brendu, došlo je pravo vreme za otvaranje novog poglavlja. Gledajući u budućnost, skoro 30-godišnja formula ovog modela je optimizovana. Model je dobio nadograđeni motor od 937 kubika, težak je 40 kilograma i gubi svoj prepoznatljivi okvir. Za 2021. srednji Monster 821 će biti zvanično zamenjen.

Ducati Monster 2021 želi da pruži neka ozbiljna uzbuđenja, sa lakšom aluminijumskom šasijom i snažnijim motorom. Ažurirana verzija Euro 5 Ducati Testastretta od 11 ° motora od 937 kubika koja sadrži redizajniranu radilicu i klipnjače, uz revidirane zupčanike menjača i krajnji pogon, izabrana je da potera ovaj model do krajnje granice, ali i dalje od nje.

Ovaj motor je lakši za više od 5 kilograma nego ranije, a dolazi sa 111 KS. To i nije tako veliko poboljšanje, ali niko ne može poreći da će paket od 937 kubika - sa magnezijumskim poklopcima glave cilindra i većim stepenom kompresije (13,3: 1) - oduševiti sve na putu.

Inženjeri kompanije Ducati usredsredili su se na uštedu težine za ovaj novi Monster, zbog čega sada govorimo o aluminijumskom prednjem okviru, podokviru ojačanom staklenim vlaknima (GFRP) i još mnogo toga. Kao rezultat, Ducati tvrdi da ima 366 kilograma suve težine / 414 kilograma mokre težine.

Novi Ducati Monster omogućiće vozaču da svoju sirovu snagu iskusi na tri različita načina - Sport, Tour, Urban - i sadrži različite sigurnosne opcije, kao što su ABS u zavoju, kontrola vuče, kontrola točkova i kontrola lansiranja. Ako mislite da idete prebrzo, Brembo M4.32 čeljusti i diskovi od 320 mm napred i disk od 245 mm pozadi će vas zaštititi.

4.3-inčni TFT ekran omogućava vozaču da konfiguriše ovaj bicikl tako da odgovara njegovim potrebama, dok novi LED far definitivno izgleda cool (iako više nije okrugao) i podseća sve da je ovo čudovište iz 2021. godine. Prednji pokazivači smera, postavljeni ispod poklopaca rezervoara, čine ovaj motor još modernijim.

Sa modelom za iduću godinu, Ducati je shvatio da pravo čudovište mora da bude prilično zastrašujuće, pakujući ozbiljnu količinu snage i pokazujući najsavremenije tehnologije kompanije.

Sa početnom cenom od 11.895 dolara - u zavisnosti od vaše omiljene nijanse - Ducati Monster 2021 je takođe dostupan u Plus opremi, a mogao bi stići do vas za samo nekoliko meseci.