Ducati predstavlja Superleggera V4 model u ograničenom izdanju

Predivni Ducati Superleggera V4 dolazi u ograničenoj seriji italijanskog proizvođača supermotocikala i njegova linija će doneti svega 500 modela na ovaj svet...

Ova kompanija poznata je po prefinjenom dizajnu i eleganciji koja zadivljuje svakog posmatrača, tako da slobodno možemo reći da njen novi model predstavlja pravo umetničko delo. Za pokretanje Superleggera V4 lepotana zadužen je V četvorocilindraš sa 998 kc i 231 ks, kada je opremljen Akrapovic izduvnim sistemom za trkačke staze, dok je u uličnim specifikacijama limitiran na 220 ks. Međutim, nije samo motor taj koji čini ovo Ducati čedo toliko posebnim.

Italijani su dizajnirali Superleggera V4 model kako bi on postao prvi proizvodni motocikl sa potpuno novom strukturom kreiranom od ugljeničnih vlakana, uključujući ram, podokvir, točkove i jednostranu osovinu. Ono što dodatno ističe ovaj dvotočkaš jeste njegova oštra aerodinamika obeležena karbonskim spojlerima koji stvaraju pedeset kilograma potiska pri brzini od 270 km/h i poboljšavaju stabilnost pri ulasku u brze krivine, redukujući ujedno i podizanje prednjeg točka sa zemlje pri zastrašujućim ubrzanjima. Takođe, ovi elementi drastično poboljšavaju i kočenje motocikla.

Na svu ovu moć utiče i 159 kilograma Ducati Superleggera V4 modela, koje je moguće dodatno spustiti na 152,2 kg opremanjem motora opcionim Racing Kit paketom, omogućujući mu njime najbolji odnos snage i kilaže u poređenju sa bilo kojim ulično legalnim motociklom.

Sa druge strane, supermotocikl uključuje i lagano Ohlins vešanje, sa titanijumskim amortizerom i GP ventilima zaduženim za poboljšanje starta tokom inicijalnog dela kompresionog procesa. Tu su još Brembo kočnice sa posebnim čepom radijatora kreiranim od čvrstog aluminuijuma, kao i ključ za paljenje mašine opremljen šasijskim broje svakog modela.

Legendarni Ducati kreiraće svega 500 primeraka svog novog modela i njihova prodaja startovaće u junu ove godine.