Ducati Multistrada V4 Rally: idealan „saputnik“ za istraživanje sveta

Ducati predstavlja novi Multistrada V4 Rally koji je idealan saputnik u svim uslovima, kako za intuitivna putovanja u urbanoj džungli, tako i na najhrabrijim terenskim rutama.

Visokih performansi, robusan i pouzdan zahvaljujući V4 Granturismo i produženim servisnim intervalima, odvešće vas gde god vaše avanturističko srce poželi.

Dizajniran za vožnju na dugim razdaljinama na bilo kom terenu, ovaj motor nudi uživanje u povećanom komforu i većem dometu vozaču i saputniku, što ga čini idealnim za one koji traže „svestrani“ motocikl.

Kako bi maksimalno iskoristio potencijal Multistrade V4 u svakom kontekstu, Ducati je razvio četiri načina vožnje (Sport, Touring, Urban i Enduro), pri čemu je poslednji dobio nekoliko podešavanja. Kada je u Enduro režimu, snaga motora je ograničena na 114 KS, ali je reakcija gasa direktnija. U ovom trenutku, intervencija Ducati kontrole proklizavanja (DTC) je smanjena i kontrola točkova je isključena, kao i funkcija ABS-a na zadnjem točku, omogućavajući vam da zanesete ovo čudovište u krivine (ako želite).

U poređenju sa motorom i na V4 S i na Pikes Peak modelima, novi motor podiže funkciju deaktivacije zadnjeg cilindra korak dalje. Obično se deaktivacija dva zadnja cilindra u V4 motoru dešava u mirovanju kako bi se smanjila potrošnja toplote i goriva, ali sada će se to desiti i kada se motor kreće. Međutim, kako se brzina povećava ili želite više ubrzanja, zadnji cilindar će se ponovo aktivirati. Ovo se dešava u svakom od četiri načina vožnje.

Multistrada V4 Rally je idealan za putovanje u paru i dizajniran je da udobnost vozača i saputnika podigne na najviši nivo. Zbog toga je vetrobransko staklo redizajnirano (povećano za 40 mm u visini i 20 mm u širini), rep je produžen, a nastavak za kućište postavljen unazad kako bi se pružilo više prostora u području nogu za suvozača, koji takođe može računati na oslonce za noge sa većim gumenim umecima za smanjenje nivoa prenošenih vibracija. Zahvaljujući dostupnosti sedišta različitih visina za vozača i suvozača, Multistrada V4 Rally se može prilagoditi svakom vozaču i putniku.

Kako se očekuje da će Ducati Multistrada V4 Rally stići u prodajne salone u maju, svaki od njih će stići sa aluminijumskim bočnim kućištima, kao i ručkama i sedištima sa grejanjem. Na kraju krajeva, terensko istraživanje i usavršavanje se međusobno ne isključuju.

Luxury Experience