Ducati & Lamborghini predstavljaju kolekcionarski motocikl Streetfighter V4

Legendarni italijanski brendovi, Ducati i Lamborghini, ponovo su sarađivali kako bi predstavili drugi ko-brendirani motocikl ograničene serije.

Dva brenda su prvi put udružila snage 2020. godine kako bi kreirala Ducati Diavel 1260 kao omaž zadivljujućem hiperautomobilu Lamborghini Sian FKP 37. Ovog puta, dvojac je odlučio da Streetfighter V4 ponudi u ograničenom izdanju. Prema italijanskin brendovima, specijalno izdanje motocikla „savršeno oličava vrednosti ekstremnih performansi, sportskog karaktera i ekskluzivnosti“ koje dele obe kompanije.

Iako su silueta i dizajn Ducati Streetfighter V4 skoro identični regularnom modelu na kojem se zasniva, specijalno izdanje je okupano elementima dizajna inspirisanim Lamborghini hiperautomobilima. Od štitnika prednjeg točka od ugljeničnih vlakana, poklopca rezervoara, trupa i repa do sedla, sve je kreirano tako da oponaša dizajnerske linije Huracan STO.  

Slično kao kod superautomobila, Ducati Streetfighter V4 Lamborghini je završen u posebnoj privlačnoj šemi boja koja kombinuje nijansu zelene pod nazivom „Verde Citrea“ sa posebnim tonom narandže pod nazivom „Arancio Dac“.

Ograničeno izdanje Streetfighter V4 je opremljeno točkovima koji oponašaju one koji se nalaze na superautomobilu, uključujući jednu titanijumsku maticu za zaključavanje pozadi. Posebna ploča na rezervoaru dobija logotipe oba brenda i ugravirana je sa serijskim brojem jedinice.

Proizvodnja će biti ograničena na samo 630 primeraka, međutim, Ducati će takođe napraviti još 63 jedinice isključivo za postojeće kupce Lamborghini automobila. Cene počinju od 68.000 dolara za Streetfighter V4 Lamborghini i 83.000 dolara za Speciale Clienti.

Luxury Experience