Ducati konačno predstavlja Multistrada V4 modele

Ducati je konačno predstavio svoj dugoočekivani Multistrada V4 nakon višemesečnog zadirkivanja i povremene pojave špijunskih fotografija..

Pridružujući se Multistrada 1260 i 950 modelima, Multistrada V4 je prvi Ducati ADV u ovoj liniji, koji pokreće V4 motor. Ovaj pogonski sklop, kao što se moglo pretpostaviti, dobijen je iz 1103cc jedinice korišćene za Panigale V4 i Streetfighter modele. Ipak, Granturismo V4 motor korišćen u novom modelu, razvijen je samo za ovu primenu i ima 1158 cc. Novi motor je takođe dobio Ducati čuvene Desmodromic ventile, zahvaljujući kojima ima duže intervale između servisa i zamene ulja. Granturismo V4 motor izbacuje 170 konjkih snaga, a specijalno je tjuniran da poboljša vozačko iskustvo, koliko god da je to bilo moguće.

Kada se radi o dizajnu, novi Multistrada V4 deli brojne stilske detalje sa svojim L-twin rođacima. Ipak, on je dobio i svoje unikatne dizajnerske elemente po kojima se zaista izdvaja. Umesto čeličnog rama, Multistrada V4 opremljen je aluminijumskim, gde se V4 motor ponaša kao glavni član. Novi Multistrada V4 će biti dostupan u tri nove varijante – V4, V4 S i V4 S Sport.

V4 verzija ulaznog nivoa dolazi sa livenim točkovima koji mere 19 inča napred i 17 inča nazad. Kada se radi o elektronici, paket sadrži ABS, kontrolu upravljača, Ducati Cornering Traction Control, pri čemu sve to funkcioniše pod budnim okom IMU. V4 S dodatno dobija Ducati polu-aktivnu Skyhook Suspension, sa automatskim nivelisanjem i opcionu radarski-baziranu kontrolu krstarenja i nadgledanje mrtvog ugla.

Multistrada V4 S Sport dobio je unikatnu liveriju, Akrapovič izduvnu granu i karbonski prednji blatobran. Kako saznajemo, sve tri nove varijante biće dostupne za kupovinu od početka iduće godine.