Ducati i Bentley sarađuju na ograničenom izdanju motocikla Diavel

Ducati i Bentley su se okupili da otkriju „Ducati Diavel for Bentley“ koji kombinuje najbolje od oba kultna brenda.

Ovaj motocikl ograničene serije, nastao iz fuzije performansi, izrade i ekskluzivnosti, lansiran je da osvoji entuzijaste širom sveta. Kulminacija ovog uzbudljivog partnerstva otkrivena je na Art Bazel izložbi u Majamiju, obeležavajući značajan događaj za oba proizvođača.

Centro Stile Ducati, u saradnji sa Bentley dizajnerima, kreirao je motocikl koji crpi inspiraciju iz najmoćnijeg serijskog automobila, Bentley Batur. Sofisticirana zelena boja preuzeta iz palete Bentley Mulliner krasi karoseriju, stvarajući vizuelno remek-delo. Dizajn uključuje karakteristične elemente iz modela Batur, kao što su kovane felne, trouglasti zadnji ekstraktori i dvobojna prednja rešetka, neprimetno integrišući suštinu Bentley u Diavel for Bentley.

Izgrađen na tehničkoj sposobnosti Diavel V4 visokih performansi, Ducati je ugradio karakteristične elemente Bentley Batur u ovaj motocikl ograničene serije. Blatobrani, bočni paneli i rep napravljeni su od ugljeničnih vlakana, dok bočni usisnici vazduha i prednji blatobran odaju počast Bentley dizajnerskom jeziku. Visokokvalitetne komponente od ugljeničnih vlakana dodatno poboljšavaju performanse i estetsku privlačnost motocikla. Sedište vozača, izrađeno u crnoj alkantari, odražava unutrašnjost Batura, pokazujući preciznu izradu i pažnju na detalje. Dvostruki izlaz izduvnih gasova je redizajniran kako bi se uskladio sa prefinjenim linijama motocikla, osiguravajući luksuzno i udobno iskustvo vožnje.

Diavel for Bentley će se proizvoditi u numerisanoj seriji ograničenoj na 500 primeraka, sa dodatnih 50 ekskluzivnih „Ducati Diavel for Bentley Mulliner“ motocikala rezervisanih za kupce Bentley automobila. Ova Mulliner izdanja nude visok nivo personalizacije, omogućavajući kupcima da konfigurišu različite elemente svojih motocikala, uključujući boje za sedlo, prednje kočione čeljusti, delove od ugljeničnih vlakana i felne.

Svaki Diavel for Bentley dolazi sa sertifikatom o autentičnosti, suvozačkim sedištem i prekrivačem za motocikl. Proizvodni broj i naziv modela ugravirani su na pločici u poklopcu od karbonskih vlakana, dodajući ekskluzivnost svake jedinice. Saradnja je takođe dovela do kapsul kolekcije, omogućavajući vlasnicima da upotpune svoj izgled ograničenim izdanjem kacige i jakne.

Ispod haube – ili bolje rečeno, ispod elegantne spoljašnjosti – nalazi se 1,2 litarski V4 Granturismo motor sa 125 kW/170 KS, dok Bentley Batur raspolaže sa twin-turbo W12 motorom sa 544 kW/740KS. Isporuke će početi sledećeg leta, a cene počinju od 70.000 dolara.

Luxury Experience