Brži bolji jači – novi Triumph Rocket 3

Legendarni britanski proizvođač motora, Triumph, nastavlja ono što je započeo 2004.godine, kada su predstavili Rocket III model…

Oni se sada vraćaju na scenu sa Triumph Rocket 3 modelom, koji uspešno zadržava svoju titulu sa još većim motorom i najboljom opremom premijum specifikacije. Novi model masivnog Rocket motora dobio je povećan motorni kapacitet – sa 2.294 cc na 2.500 cc, kako bi zadržao titulu koju je dobio pre skoro deset godina. Novi Rocket 3 je takođe postao najmoćniji Triumph model ikada kreiran, sa skoro 170 konjskih snaga i 221 Nm obrtnog momenta.

Iznenađenje dolazi u težini ovog modela, koji uprkos svom većem motoru teži 40 kilograma manje. Triumph Rocket 3 ima vitko telo akcentovano jednostranom ručicom, karbonskim detaljima i superiornim elementima dizajna, poput LED farova.

Tehnologija koju su koristili za kreiranje ovog modela uključuje neke od najnoviji razvoja u ovom domenu danas, sa TFT instrumentima, ABS i Traction kontrolom, četiri moda vožnje i Shift Assist. Tu su takođe opcije za instalaciju Bluetooth, Google navigacije i GoPro kontrole.

Ovaj motor će biti proizveden u limitiranoj ediciji od samo 750 jedinica. Uz motor, vlasnici će dobiti i numerisane pločice, brendirani ruksak, pokrivač i pismo koje je potpisao CEO Triumph kompanije, Nik Blur.

Cena koja se mora platiti kako bi se ovo čudo na dva točka našlo u vašem vlasništvu je 29.000 dolara, a prvi model će se na drumu naći pre kraja ove godine.