Aston Martin je lansirao supermotocikl ograničene proizvodnje AMB 001 Pro

Tri godine nakon predstavljanja motocikla AMB 001, kultni britanski brendovi Aston Martin i Brough Superior su se udružili kako bi lanisrali svoj drugi model AMB 001 Pro.

AMB 001 Pro je snažnija i aerodinamičnija verzija originala za koju se kaže da je inspirisana hiperautomobilom Aston Martin Valkyrie AMR Pro. Pro model samo za stazu debitovao je na EICMA sajmu u Milanu. Aston Martin je bio odgovoran za osmišljavanje jedinstvenog dizajna motocikla, dok se Brough Superior pobrinuo za inženjersku stranu.

Dok je supermotocikl zadržao svoj neobičan stil, Pro model dobija agresivnije i naglašenije aero elemente, uključujući novi prednji spojler, bočna krila i zadnje peraje. Sve ove komponente pomažu u povećanju potisne sile i poboljšanju protoka vazduha.

AMB 001 Pro će biti ponuđen u samo jednoj specifikaciji, sa trkačkom liverijom koja kombinuje nijansu Aston Martina Verdant Jade sa satenskim karbonskim vlaknima, crnim motorom i crnim komponentama vešanja.

Motocikl samo za stazu pokreće novi dvocilindrični motor od  997 kubika koji je izrađen od čvrstog aluminijuma i ima novi dizajn cilindra za poboljšano hlađenje. Može da proizvede 168 kW/228KS, što je povećanje od 25% u odnosu na svog prethodnika.

Samo 88 primeraka motocikla AMB 001 Pro biće ručno napravljeno u fabrici Brough Superior u Tuluzu u Francuskoj. Iako cene još nisu otkrivene, očekujemo da će biti skuplji od svog prethodnika koji je imao cenu od 120.000 dolara.

Luxury Experience