Aellambler - motor koji je dotakao Mida

Nakon uspešnog prvog izdanja, Ducati Scramble takmičenje izazvalo je veliko interesovanje kod ljubitelja…

Kao što možete pretpostaviti, veliki broj interesantnih dizajna dospeo je do drugog izdanja. Ipak, jedan od njih se svakako izdvaja iz mase i u pitanju je lepotan nazvan Aellambler. Kreiran od strane Masaharu-Sana, glavnog majstora iz Aella Japan kompanije, ovaj interesantni koncept fokusiran je na neverovatno telo motora, koje je dobilo i dodir Mide. Delikatne obline ovog motora dizajnirane su uz pomoć tehnika 3D modeliranja, i u predivnom su kontrastu zbog ručno nanesenih zlatnih listića u formi završnih detalja.

Gledajući sa tehničkog nivoa, ovaj motor je takođe dobio poboljšanja. L-twin motor je tretiran i dobio je neke modifikacije, uključujući zamenu elektronske injekcije goriva parom FCR karburatora od 39 mm, kao i mašinskih usisnika. Masaharu-san dokumentovao je čitav proces konstrukcije ovog modela na svoj sajtu, na japanskom jeziku.

Ako želite da ostavite snažan utisak gde god da se zaputite na dva točka, vožnja ovog zlatnog motora po gradu je definitivno jedan od načina da trajno ostanete u sećanjima svih prolaznika. Ipak, mi više verujemo da je ovom lepotanu mesto u nekom muzeju ili privatnoj kolekciji. O ceni motora nije bilo reči, a nadamo se da ćemo uskoro moći da saopštimo makar okvirnu cifru.