California – jahta koja odgovara svakome

U slučaju da niste upoznati sa jedinstvenim dizajnima jahti koje potpisuje Kurt Strand, ovaj futuristički brod će vas navesti da zapamtite njegovo ime…

Brilijantni dizajner iz Kalifornije upravo je predstavio svoj 135 metara dugački koncept luksuzne jahte nazvan California, sa specifičnim dizajnom koji koristi staklo i vodu kao svoje ključne osobine. Dizajn ovog neverovatnog broda sastoji se od velikih staklenih zidova sa staklenim balkonima, u kombinaciji sa sklopivim staklenim vratima i modularnim sekcijama, kako bi se kreirao osećaj otvoreno/zatovrenog prostora koji se spaja u jednu celinu. Na donjim palubama se nalaze tri bazena, pri čemu jedan od njih sadrži i mašinu za stvaranje talasa i mali vodopad.

Dizajn pramca ovog broda sadrži snažne linije, inspirisane elementima kacige gladijatora, sa isečenim staklenim sekcijama koje predstavljaju oči. Tu su takođe i ugaoni prozori koji ovom brodu daju savremeni izgled u kombinaciji sa superstrukturom, kreirajući generalno muževnu privlačnost.

Među drugim pogodnostima, loža u prednjem delu, spa bazen, heliodrom i hangar pokreće automatski sistem liftova. Dizajn enterijera ove jahte inspirisan je zen filozofijom i sadrži dosta recikliranog drveta i prirodnog kamena, kojim kreira toplu i ugodnu atmosferu. Tu su još i Koi jezera, zidni vodopadi i akvarijumi, kao i noćni klub i bar, prostrana loža, igraonica, teretana sa hamamom, luksuzni studio za masažu i spa, bioskop i kuglana.

Na ovoj jahti postoji prostor i za kolekciju klasičnih automobila. Jahta će biti opremljena hibridno električnim sistemom propulzije, koji će pokretati super efikasni dizel generatori turbine, sa litijum-jonskom baterijom od 60 tona, koja dozovoljava jahti da se kreće tokom pet sati pri brzini od 11 čvorova. Maksimalna brzina jahte je 20 čvorova, što je verovatno sasvim dovoljno.