Zavirite u najveće groblje superautomobila u Dubaiju

Provedite nekoliko dana u Dubaiju i sasvim sigurno ćete imati priliku da se susretnete sa praktično svim egzotičnim automobilima sveta…

Kao što verovatno već znate, policijska flota Dubaija puna je superautomobila od kojih zastaje dah, a parkinzi škola i univerziteta puni su neverovatnih primeraka ograničenog izdanja. Ali, da li ste se ikada zapitali kako izgleda auto-otpad u Dubaiju? Pa, i o tome smo nekoliko puta govorili, ali ovo groblje super i hiper automobila nas konstantno ostavlja bez teksta.

Supercar Blondie, šarmantna dama koja je uspela da ukroti i najluđe automobile sveta, posetila je jedan otpad, gde je zatekla neverovatan prizor – Ferrari, Lamborghini, Bentley, Rolls Royce, AMG modele, koji ostavljeni da trunu.

Mnogi automobili koji se tu nalaze, završili su svoju priču u saobraćajnim nesrećama, dok drugi izgledaju kao da su upravo izašli iz prodajnih salona i dospeli su ovde jer njihovi vlasnici nisu mogli da plaćau visoke rate. Neki automobili deluju kao da im nema spasa, poput G63 iz prethodne generacije kog možete videti u snimku ispod teksta. Drugi modeli su pretrpeli blaža oštećenja koja se lako mogu popraviti, poput crvenog Lamborghini Huracana i Ferrari 612 Scaglietti koji deluju besprekorno.

Moramo priznati da nam ova destinacija zaista slama srce – videti ove besprekorne mašine i neverovatne inženjerske poduhvate kako polako čekaju svoju smrt sasvim napušteni, nikako nije prijatno, posebno ako ste i sami ljubitelj neverovatnih vozila. Moramo još naglasiti da se automobili sa ovih otpada prodaju putem online aukcija, a mnogi od njih su i dalje u voznom stanju, vredni vaše investicije.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE U pokretu