Za novi Lamborghini postoji lista čekanja: Čeka se i po 12 meseci!

U slučaju da želite da kupite novi Lamborghini pripremite se na mukotrpno čekanje.

Izvršni direktor italijanskog proizvođača automobila potvrdio je da bi 2022. mogla biti najprofitabilnija godina kompanije ikada zahvaljujući ogromnom broju narudžbina. Preduzeća širom sveta su bila previše oprezna zbog dugotrajnog straha od recesije i rastuće ekonomske neizvesnosti, ali čini se da na vrh automobilske industrije to nije uticalo.

Potražnja za Lamborghini automobilima je naglo porasla tokom poslednjih nekoliko meseci, povećavši se sa 12 meseci u aprilu ove godine na 19 meseci. Tipično vreme čekanja za Lamborghini automobile bilo je šest do devet meseci pre pandemije.

Urus super SUV je bio jedan od najtraženijih modela kompanije, što nije iznenađenje jer čini 61 odsto prodaje. Još u junu, Lamborghini je objavio da je proizveo više od 20.000 jedinica Urusa u kratkom periodu od četiri godine, postavljajući nove prodajne rekorde svake uzastopne godine.

Italijanska kompanija je takođe pre nekoliko meseci predstavila novu Performante verziju Urus modela visokih specifikacija po prvi put od kada je super SUV debitovao pre 4 godine.

Pored velike potražnje za Urus modelom, rastuća profitabilnost se takođe može pripisati interesovanju za modele specijalnih izdanja i sve većoj potražnji za višim nivoima personalizacije.

Vodeći superautomobil kompanije, Aventador, nedavno je došao do kraja svoje proizvodnje i očekuje se da će zamena stići tek krajem sledeće godine, što može dodatno povećati period čekanja. Iako je kompanija poboljšala proizvodnju, možda se to neće pokazati dovoljnim da zadovolji rastuću potražnju i smanji period čekanja.

Luxury Experience