Rolls Royce u viziji 21.veka

Klasični model dobio je unapređenje u stilu 21.veka…

Rolls Royce Phantom je klasik automobilske industrije, koji mnogi ljudi širom sveta obožavaju. Upravo jedan od tih modela dobio je savršeno osveženje, koje će i Tesli uterati strah u kosti.

Britanska kompanija Lunaz, svakako je poznata po transformacijama retkih vozila, a za to su se specijalizovali dajući im električne pogone u kojima će moći da uživaju i u budućnosti. Konkretno u ovom primeru, subjekat eksperimenta je Phantom V, što je inače prvi električni automobil sa potpisom Rolls Royce brenda. U pitanju je početak serije veoma ograničenog izdanja od samo trideset vozila, koja će biti ručno izrađena u Lunaz sedištu u Engleskoj.

“Došlo je pravo vreme za električni Rolls Royce. Odgovorili smo na potrebu spajanja predivnog dizajna sa upotrebljivošću, pouzdanošću i održivošću električnog pogonskog sklopa”, izjavio je Dejvid Lorens, osnivač Lunaz kompanije.

Nova serija Rolls Royce modela uključivaće i Phantom i Silver Clouds modele. Iako Rolls Royce nikada ne može biti nazvan povoljnim, njegova originalna cena dodatno je podignuta i očekuje se da će početi od 657.000 dolara za Phantom i 450.000 dolara za Silver Cloud modele.

Osnovana pre samo dve godine, Lunaz kompanija se brzo izdvojila kao jedna od najboljih, uzimajući najbolje klasične automobile koji više nisu funkcionalni, i podarujući im beskompromisna rešenja, koja im udahnjuju novi život. Prvi kompletirani Rolls u ovoj seriji prošao je kroz neverovatni proces redizajna, uključujući i luksuzni enterijer koji sadrži održivo dobavljenu bledo sivu kožu. Naravno, model je dobio i bateriju od 120 kWh, sa opsegom od 500 kilometara. Ipak, kvalitet izrade ne možemo nikako dovesti u pitanje, uzimajući u obzir činjenicu da su umovi koji stoje iza svih Lunaz projekata zaista vrhunski stručnjaci. Osnivači ovog brenda duže vreme su bili na seniorskim ulogama u kompanijama kao što su Aston Martin, Ferrari i McLaren.

Raskošni dodiri se ne zadržavaju samo na glomaznim komponentama, jer su u slučaju ovog Rollsa svi detalji dobili svoju novu veriju, poput drvenih panela od roze zlata i zadnjih patosnica od alpaka vune.

Potražnja za Lunaz vozilima je toliko velika, da je kompanija morala da udvostruči svoje osoblje, što dovoljno govori o njihovom uspehu.