Rolls Royce Cullinan sa Mansory začinom

Kada je Rolls Royce brend predstavio Cullinan, ljubitelji njihovog čistog stila nisu bili oduševljeni, ali je njihov prvi SUV ipak oduševio kupce…

Primerak koji možete videti u našoj galeriji nastao je kao delo Mansory kompanije i nije toliko razmetljivog stila – makar u eksterijeru, gde možemo videti mat crni finiš na donjim delovima karoserije, sa metalik izgledom na gornjim sekcijama, pri čemu su odvojeni tankom plavom štraftom.

Unutrašnjost vozačke i putničke kabine okarakterisan je prefinjenom kožom u boji koja verovatno nikome ne bi pala na pamet kada se pomene Rolls Royce brend. Teget tapacirunzi sada krase sedišta sa Mansory vezenim logoima na naslonima za glavu, vrata i naslone za ruke dekorisane dijamantskim šavovima. Kontrolna tabla dobila je istu boju, baš kao i patosnice, dodatno akcentovane belim ivicama.

Nismo sigurni da li je Mansory na bilo koji način modifikovao motor ovog modela, kao što su to ranije učinili sa Billionaire Edition izdanjem, kom su izlaznu snagu povećali za 36 KS. Bilo kako bilo, twin motor od 6.75 litara sa turbopunjačem je zaista moćan i u svojoj fabričkoj formi, izbacujući 536 konjskih snaga i 850 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući njemu, SUV može razviti brzinu od 100 kilometara na čas iz mesta za nešto više od 5 sekundi, sa maksimalnom brzinom koja doseže 250 kilometara na čas.