Range Rover obeležava 50 godina svog postojanja

Rođendani su uvek posebne prilike, ali se oni veliki i važni obeležavaju na posebne načine…

Proslavljajući svoj pedeseti rođendan, Range Rover se potrudio da zabavu dovede do savršenstva. Profesor Geri Mekgovern, kreativni direktor Land Rover brenda, udružio se sa Savile Row krojačem, Henry Pool & Co, kako bi kreirali specijalnu tkaninu u čast pedesetog rođendana Range Rovera, da bi potom od nje napravili 50 muških i ženskih sakoa po meri.

Posebno za ovu specijalnu priliku, 120 metara tkanine od jagnjeće vune, dovoljno za kreiranje 50 sakoa, biće proizvedeno u sepcijalnim bojama eksterijera originalnog Range Rover modela iz 1970.godine. Pedeset srećnih muškaraca i žena će dobiti priliku da pokažu svetu najbolju verziju sebe u ovom sakou, u nijansama kao što su Tuscan Blue, Bahama Gold i Davos White. Svaki sako će biti krojen, kako bi savršeno odogovarao svom budućem vlasniku.

Inače, proslava nije ograničena samo na 50 sakoa po meri. U pitanju je događaj koji bi trebalo da se proslavi na nezaboravan način, i upravo to će uslediti nakon ovog dela priče. Vozila istih boja su dostupna po prvi put za 35 godina u ograničenom asortimanu, nazvanom Range Rover Fifty. Ograničeni na 1970 jedinica globalno, ovi automobili proslavljaju pola veka pionirskih inovacija i neverovatnih sposobnosti.