Poslednji Bentley Mulsanne sišao sa proizvodne trake

Ranije ove godine, u januaru mesecu, Bentley brend najavio je lansiranje Bentley Mulsanne 6.75 Edition – modela ograničenog izdanja sa samo trideset jedinica, koje će biti kreirane kao poslednji pozdrav ovom slavnom automobilu...

Pandemija korona virusa primorala je britanski brend da privremeno zatvori svoja vrata, što je kreiralo malo kašnjenje u lansiranju poslednjeg Mulsanne modela. Bentley je sada objavio da su radovi na finalnom primerku konačno završeni, te da je poslednji automobil 6.75 Edicije obeležio kraj 11 godina duge proizvodnje.

Ipak, slavni brend nije otkrio nikakve detalje o finalnom Mulsanne modelu – „njegov budući dom ostaje strogo čuvana tajna“, kako oni kažu, dodajući da će on zauvek biti deo njihove arhive.

Pretposlednji Mulsanne model iz 6.75 Edition serije dobio je eksterijer u dva tona – Rose Gold i Tungsten. Bentley je predstavio nekoliko fotografija ovog modela, gde takođe možemo videti i tim koji je radio na njegovom konstruisanju.

Kako saznajemo, pretposlednji model je otišao u Sjedinjene Američke Države kod svog novog vlasnika. „Neverovatno sam ponosan na stotine dizajnera, inžinjera i majstora koji su udahnuli život svakom Mulsanne modelu u proteklih 10 godina. Sada, kada započinjemo novo putovanje koje će definisati našu budućnost i budućnost održivog luksuznog sektora kroz našu Beyond100 stategiju, glavnu ulogu dobio je Flying Spur“, izjavio je Adrijan Halmark, CEO Bentley brenda.

Kraj proizvodnje ovog modela takođe obeležava i penzionisanje ikoničnog 6.75 litarskog V8 motora, koji je po prvi put proizveden 1959.godine. Originalna verzija je proizvodila samo 180 konjskih snaga, dok su joj brojna osveženja i unapređenja pomerile tu cifru na 530 KS, na samom kraju njenog života.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE U pokretu