Pininfarina lansira električne automobile inspirisane Brusom Vejnom

„Ja sam Betmen“- ovo su reči koje milijarderi mogu da izgovore sa malo više uverenja, nakon lansiranja Pininfarina EV hiperautomobila sa temom Brusa Vejna.

U saradnji sa Warner Bros. Discovery Global Consumer Products i Relevance International, Automobili Pininfarina brend otkrio je kolekciju električnih vozila po meri inspirisanu legendarnim likom DC Comics univerzuma, Brusom Vejnom. Rezultat ovog partnerstva je spoj luksuza, inovacije i bezvremenske privlačnosti jedne od najtrajnijih ličnosti pop kulture.

Brus Vejn, kako je prikazan na ekranu, predstavlja sofisticiranost, eleganciju i posvećenost najsavremenijoj tehnologiji. Njegov pronicljivi ukus neprimetno je usklađen sa etosom italijanskog dizajna po meri i luksuzne izrade Automobili Pininfarina. Zajedno su napravili dve izuzetno ekskluzivne verzije Automobili Pininfarina B95 hyper Barchetta i Battista hyper GT, prikladno nazvani „Gotham“ i „Dark Knight“.

Svaki element ovih jedinstvenih specifikacija je pažljivo dizajniran da rezonuje luksuznim životnim stilom koji je povezan sa Brusom Vejnom. Od svog elegantnog eksterijera do visokih performansi, ova vozila oličavaju suštinu izmišljenog milijardera koji je okupirao maštu publike širom sveta od svog debija 1939. godine.

Opremljeni litijum-jonskom baterijom velikog kapaciteta od 120 kWh i četiri motora koji generišu 1.900 KS, ovi čisto električni modeli se mogu pohvaliti zapanjujućim ubrzanjem, pokrećući se od 0-100 km/h za manje od dve sekunde.

Saradnja se proteže dalje od puke estetike, sa modelima Battista i B95 koji imaju poboljšanja ekrana inspirisana Wayne Enterprises interfejsom Human Machine Interface (HMI). Crpeći inspiraciju iz lojalnog batlera i poverenika Brusa Vejna, Alfreda Penivorta, ova poboljšanja nude zaista impresivno iskustvo vožnje.

Battista modeli dodatno poboljšavaju performanse sa perajima ajkule na vratima prtljažnika i otvorima lamela na krilima od ugljeničnih vlakana, optimizujući aerodinamičku efikasnost. Spolja, logotipi Wayne Enterprises krase vozila, dok interno, prilagođavanja kao što je jedinstveni vez sedišta daju lični dodir koji odražava ličnost Brusa Vejna.

Gotam specifikacija odiše prefinjenom sofisticiranošću, sa presvlakama od smeđe kože i šavovima u tamnocrvenoj boji. Završen u sjajnoj boji Argento Vittorio sa krovom Goccia sjajnom bojom Nero Torino, estetiku Gotham Battista upotpunjuju pozadinsko osvetljeni logotipi od brušenog i poliranog anodiziranog aluminijuma „F“ i Prezioso Evoluzione sjajne crne aluminijumske felne.

Nasuprot tome, specifikacija Dark Knight kanališe upotrebu tehnologije Brusa Vejna u njegovom krstaškom ratu protiv kriminalnog podzemlja Gotam Sitija. Sa crnom alkantarom i kožnim presvlakama i crno-zlatnim kontrastnim šavovima u duo tonovima, modeli Dark Knight odišu aurom misterije i moći. Završena u sjajnoj boji Nero Profondo sa Glorioso keramičkim poliranim felgama, ova vozila izgledaju moćno na putu.

Luxury Experience