Neobična trka sa dobrim povodom

Član parlamenta Zimbabvea i vodeće Zanu PF stranke, gradonačelnik Justis Vadiejena, izazvao je biznismena Samuela Dimariha na trku superautomobilima…

Gubitnik trke koja će se odigrati između ova dva zaista imućna čoveka, moraće da donira 50.000 dolara kampanji koja sakuplja sredstva za borbu protiv korona virusa. Prema navodima, Vadiejena našao se u naslovima brojnih medija nakon što je prošle godine kupio Lamborghini Urus SUV vredan skoro pola miliona dolara, uz optužbe da je iskoristio svoju poziciju kako bi izbegao plaćanje carine i poreza. Pored toga, on se našao pod paljbom velikog broja ljudi kada je izjavio da Lamborghini ne može biti svrstan u grupu sa Mercedes Benz AMG modelima.

Prema njegovoj izjavi, smeštanje Lambroghini i Mercedes modela u istu rečenicu, a kamoli ligu, je kriminalno i ludo, odnosno Mercedes se treba porediti sa Subaruom.

Jedan korisnik društvenih mreža izazvao je Vadiejenu da potvrdi svoje izjave tako što će prihvatiti trku sa Samuelom Dimarihom, jednim od vodećih preduzetnika zemlje, koji poseduje Mercedes Benz AMG i koji je spremno prihvatio izazov.

Vadiejena je prema navodima pomalo oklevao i prvobitno je odbacio ideju trke sa Mercedesom jer je on ispod njegovog Lamba, ali je ipak odlučio da učestvuje, dodajući humanitarni karakter čitavoj priči. Dimariho je spremno prihvatio izazov, jer svakako želi da pomogne u borbi protiv pandemije.

Za sada, trka još uvek nije održana, ali znamo da je mnogi sa nestrpljenjem iščekuju.