Na prodaju unikatni Ferrari Šekila O'Nila

Sa gotovo 216 cm i 147 kg, Šekil O’Nil je definitivno jedna od najimpozantnijih figura u svetu košarke ikada…

Sa ovakvom konstitucijom, ulazak u vitak superautomobil predstavlja pravu noćnu moru, ukoliko isti četvorotočkaš nije tjuniran u tom pravcu do besvesti. Nedavno se baš jedan takav model 1998 Ferrari F355 Spider automobila pojavio na aukciji i pripadao je nikome drugome, do pomenutom košarkašu.

Ova elitna mašina podvrgnuta je teškim doradama kako bi mogla da smesti ovog velikog čoveka lično i sada je dostupna “najvišem” mogućem kalibru vozača. Kako bi se stvorio dodatni prostor, mekani krov je isečen i zamenjen posebnim ojačivačima konstrukcije, dok je fabrički rezervoar dobio svog zamenika u prednjem delu automobila radi povećanja mesta za noge.

Posebni dvotonski crni i srebrni enterijer takođe je modifikovan trkačkim sedištima specijalno dizajniranim sa logom Supermena, ugraviranim u naslonima za glavu. Za sve one koji se ne sećaju, čuveni Šek je dobio nadimak Supermen u vrhuncu svoje karijere, nastalom sasvim slučajno baš u vreme kada je kompanija Ferrari predstavila svoju F355 liniju.

Dodatno, prelepi Spider opremljen je savršenim ozvučenjem, sa Alpine nisko i visokotoncima, smeštenim u platnenim presvlakama i panelima vrata, tako da je besprekorno emitovanje nekih najvećih hip hop hitova te ere jedna od najboljih opcija svim novim vlasnicima, pa možda čak i nekog od četiri Šekova studijska albuma, ko zna. Ostale dodatne komponente uključuju menjač inspirisan F1 bolidima i Pireli P Zero pneumatike na devetnaestoičnim  19-inch Giovanna Luxury petokrakim točkovima.

Pored ovih specijalno dizajniranih detalja, brojne originalne komponente ovog Spider modela ostale su nepromenjene. Sportski klasik uglađene siluete, dolazi u Argento Nürburgring srebrnoj boji, ispod haube nalazi se identičan V8 motor linije, sa zapreminom od 3,5 litara, dobar za 375 ks i 363,3 Nm obrtnog momenta. Štaviše, Šekov model je definitivno u savršenom stanju i dolazi sa svega 11.909 pređenih kilometara.

Uprkos tome što ponuđeni Spider ne dolazi sa sertifikatom koji potvrđuje Šekovo prethodno vlasništvo, NBA zvezda u penziji ovekovečila je postojanje svog “permanentnog kabrioleta” u jednoj epizodi MTV Cribs emisije tokom devedesetih. Tokom sedmominutnog segmenta, Šek predstavlja svoj Ferrari i objašnjava kako je uopšte moguće da on sedne i vozi neverovatni kabriolet, ističući ostale njegove kakakteristike nalik uklanjanju krova automobila za stalno.

Šekov Ferrari postavljen je bez rezerve na listi aukcijske kuće Bring-a-Trailer, dok je u vreme pisanja ovog članka ostao jedan dan do kraja nadmetanja, sa cenom koja je dostigla cifru od 48.500 dolara.