Mercedes-Maybach S-Class Haute Voiture slavi vrhunsku modu

Ranije ove godine u maju, Mercedes-Benz je predstavio izuzetno luksuzan koncept zasnovan na Maybach limuzini pod nazivom Haute Voiture.

Nemački proizvođač je konačno lansirao proizvodnu verziju koja je ograničena na 150 primeraka i biće u prodaji početkom 2023. Ograničeno izdanje modela ima dosta raskošnih nadogradnji u odnosu na standardnu Maybach limuzinu, koja uključuje dvobojnu šemu boja koja kombinuje nautičko plavu na gornjem delu karoserije i točkovima, dok je donji deo eksterijera ofraban u nijansu ružičastog zlata. Pored toga, Haute Voiture dobija i surround osvetljenje sa animiranom projekcijom.

Specijalno ultra-luks izdanje ima istu kombinaciju boja u svom enterijeru. Tamnoplava nijansa se pojavljuje na gornjim panelima vrata, instrument tabli i volanu, dok su sedišta presvučena kristalno belom kožom.

Koeficijent luksuza dodatno podižu specijalno dizajnirane patosnice od lana i mohera i specijalna značka na centralnoj konzoli koja označava proizvodni broj od 150 jedinica. MBUX informativno-zabavni sistem takođe dobija jedinstven izgled za Haute Voiture kako bi „naglasio atmosferu modne piste“, prema proizvođaču automobila.

Štaviše, Haute Voiture dolazi sa ručno izrađenom poklon kutijom koja sadrži broj značke vozila, maketu Maybach automobila i privezak za ključeve. Kupci takođe mogu sebi nabaviti odgovarajuće komplete torbi, koje će se prodavati na sajtu i u luksuznim prodavnicama širom sveta.

„Zamršene karakteristike i ekskluzivni elementi dizajna su ono što Mercedes-Maybach S-klasu Haute Voiture čini jednim od najekstravagantnijih modela koje smo ikada napravili—on predstavlja sofisticirani luksuz u svom najčistijem obliku“, rekao je Gorden Vagner, glavni dizajner Mercedesa. „Naši kupci imaju pristup najaspirativnijem životnom stilu, pa smo želeli da to odrazimo kreiranjem nečega krajnje poželjnog i korišćenjem komponenti koje nikada ranije nisu viđene na Mercedes-Maybach modelu."

Luxury Experience