Koliko je snažan klima uređaj Bugatti Chiron modela

Bugatti Chiron je pravo inženjersko čudo koje pokazuje šta se može postići kada se automobilski inženjering pomeri do apsolutne granice.

Skoro da je svaka komponenta luksuznog hiper automobila impresivno komplikovana, uključujući i njegovu jedinicu za klimatizaciju. Ako vam kojim slučajem nije jasno kako se jedna automobilska klima razlikuje od druge, sve ćemo vam pojasniti. Bugatti brend je upravo objavio informacije o količini posla koja se ulaže u inžinjering savršene jedinice za klimatizaciju Chiron modela, koja neometano radi u svim uslovima, čak i pri brzinama koje su veće od 400 kilometara na čas.

Kako to kaže Džulija Lemke, generalni tehnički koordinator Bugatti sistema klimatizacije, pravi je izazov stvoriti sistem za rashlađivanje koji brzo postiže željenu temperaturu i tiho radi u pozadini, a da to ne utiče na isksutvo vožnje svih putnika unutar automobila.

Još jedan veliki izazov za klimatizacionu jedinicu u Chironu je da radi pri neverovatnim brzinama. Chiron i druge varijante hiper-automobila zasnovane na njemu mogu dostići brzinu veću od 400 kmh. Sistem u Bugatti Chironu je drugačiji od jedinica koje se nalaze u konvencionalnim automobilima. Ovako to slavni brend objašnjava: „U konvencionalnim vozilima vazduh se tera u unutrašnjost na donjem kraju vetrobranskog stakla, ali u Bugattiju se to događa samo do brzine od oko 250 km / h. Od ovog trenutka nadalje, prelazi se na negativni pritisak: sofisticirani sistem upravljanja sa dodatnim zaklopcem za vazduh i optimizovanim izduvnim delom osigurava da vazduh i dalje ulazi u unutrašnjost."

Kvadratna površina stakla Chiron modela mnogo je veća od klasičnih automobila zahvaljujući ravnom vetrobranu sa nagibom od samo 21,5 stepeni. To dodaje više sunčeve toplote unutar kabine, što je dodatno pogoršano popularnom opcijom Ski Viev na Chironu. Klima, naravno, mora biti snažnija da bi vozačka kabina bila hladna. Lemke je rekala da kompresori klima uređaja Bugatti imaju kapacitet hlađenja do 10 kilovata (13 konjskih snaga), što je prema Bugattiju dovoljno snažno da deluje u jednom prosečnom stanu površine 80 kvadrata.