Ferrari povlači preko 23.000 automobila zbog potencijalnog problema sa kočnicama

Ferrari će uskoro povući 23.555 vozila zbog potencijalnog problema sa kočnicama koji bi mogao dovesti do gubitka funkcije kočnice i potencijalnog sudara.

Ako je to istina, ovo bi bio najveći opoziv u istoriji kompanije Ferrari. Zanimljivo je da je legendarna italijanska kompanija povukla skoro 10.000 automobila u oktobru 2021. i više od 2.000 vozila u Kini ranije ove godine zbog istog problema. Prema Nacionalnoj administraciji za bezbednost saobraćaja na autoputu, kritično pitanje je povezano sa neispravnim dizajnom poklopca rezervoara kočione tečnosti.

Možda neće pravilno funkcionisati, što dovodi do stvaranja vakuuma unutar rezervoara, što može dovesti do potencijalnog curenja kočione tečnosti, a to dovodi do delimičnog ili potpunog otkazivanja kočnica.

Navodi se da je pogođeno čak 19 modela iz 2005. godine, uključujući modele serijske proizvodnje kao što su FF, F8 Tributo i Portofino, pa čak i modele ograničene proizvodnje kao što je LaFerrari Aperta. Prema izveštaju, Ferrari će početi da obaveštava vlasnike poštom o problemu 24. septembra 2022.

Od kupaca će biti zatraženo da posete zastupništvo brenda Ferrari gde će tehničar zameniti neispravan poklopac rezervoara kočione tečnosti, a kupcima neće biti naplaćena zamena.

Podsetimo da je prošle godine, Ferrari postavio novi rekord u globalnoj prodaji isporučivši 11.155 automobila kupcima širom sveta.

Luxury Experience