Da li ste spremni za najsavršeniji Lotus ikada?

Svi smo svesni činjenice da se brend Lotus priprema za totalnu elektrifikaciju već izvesno vreme, ali osim super-tajnog projekta nazvanog Lotus Type 131, nismo imali puno informacija…

Pa, sve se to promenilo tokom Driving Tomorrow globalne digitalne konferencije koja se održala pre nekoliko dana, kada je Lotus objavio na čemu je tačno radio. Kako se ispostavilo, Type 131 je zapravo poslednji sportski automobil sa njihovim potpisom koji će imati konvencionalni benzinski motor i njegovo ime je Emira.

Prema Lotus brendu, oni su tizirali novo ime na društvenim mrežama nekoliko dana pre zvanične objave, krijući ga nama ispred očiju uz pomoć Morzeove azbuke. Štaviše, oni su isplanirali da najava novog automobila padne na rođendan Semjuela Morzea, izumitelja ovog metoda komunikacije.

Pored imena, Lotus nije otkrio previše detalja o Emiri. Potvrdili su da će to biti poslednji model sa konvencionalnim motorom, koji je inspirisan Evija hiperautomobilom, te da će dobiti uzbudljivi novi pogonski sklop, koji će biti visoko efikasan, koristiti vrhunsku tehnologiju i biti tjuniran tako da pruža savršeno Lotus iskustvo.

Govoreći o Emiri, novi upravni direktor brenda, Met Vindl, izjavio je: “U pitanju je najostvareniji Lotus model nekoliko generacija unazad – savršeno je upakovan, sa savršenim pogonskim sklopom i formom. Sa predivnim propocijama, okarakterisan komforom, tehnologijom i komforom, on će u potpunosti promeniti pravila igre”.

S obzirom na to da je Lotus predstavio samo nekoliko tizer fotografija, moraćemo da budemo strpljivi još neko vreme – tačnije do 6.jula, kada će Emira biti zvanično otkrivena. Moramo priznati da deluje zaista obećavajuće…