BMW predstavlja izuzetan Concept Skytop na Concorso d’Eleganza Villa d’Este

BMW Group je još jednom pokazala svoju snagu u automobilskom dizajnu predstavljanjem BMW Concept Skytop, jedinstvenog i elegantnog vozila na prestižnom Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Ovaj godišnji događaj, koji se održava na živopisnim obalama jezera Komo, slavi lepotu istorijskih automobila i motocikala, što ga čini savršenom pozornicom za najnovije remek-delo kompanije BMW.

BMW Concept Skytop je dvosed kabriolet koji otelotvoruje suštinu automobilske umetnosti. Njegov dizajn, koji se može uporediti sa pedantno izrađenom skulpturom vozila, odiše sportskom elegancijom koja savršeno dopunjuje njegov atletski i mišićav stav. I enterijer i eksterijer odlikuju se toplim monohromatskim bojama, mešanjem ekskluzivnih materijala sa tradicionalnim zanatskim umećem kako bi se stvorila kohezivna i luksuzna estetika.

Eksterijer BMW Concept Skytop je dizajniran da izazove osećaj želje za lutanjem. Njegove zategnute, mišićave površine definisane su preciznim linijama koje usmeravaju zapreminu vozila prema zadnjem delu, stvarajući dinamičan i aerodinamičan izgled.

Inovativne karakteristike kao što su vrata bez konvencionalnih kvaka i felne od lake legure sa preciznim lamelama doprinose njegovom jedinstvenom i sofisticiranom izgledu. Concept Skytop između ostalog odlikuju klasični nos ajkule, tanka LED svetla, točkovi u obliku turbine, ovalne izduvne cevi  potpuno integrisane u zadnji branik i kožni targa krov iz dva dela.

Dizajn predstavlja omaž legendarnom BMW Z8 roadsteru, sa naglašenim šiljkom koji se proteže od haube preko unutrašnjosti do aluminijumske obloge na vratima prtljažnika, akcentujući dinamičnu siluetu automobila. Harmoničan dizajn Concept Skytop modela proteže se do njegovih farova, koji uključuju veoma složene detalje u celokupnu estetiku.

Prilagođeno razvijene LED jedinice, postavljene na aluminijumskim nosačima, koriste najnoviju tehnologiju za kreiranje najtanjeg profila koji je trenutno dostupan za automobilske farove. Ovaj čist, puristički dizajn objedinjuje sve funkcije osvetljenja u jedan prostor za ugradnju, dok ravan i definisan oblik zadnjih svetala poboljšava elegantan izgled vozila.

Enterijer Concept Skytopa je svedočanstvo posvećenosti brenda BMW luksuzu i izradi. Konzistentna šema boja obezbeđuje besprekoran prelaz iz unutrašnjosti u spoljašnjost, bilo da je krov otvoren ili zatvoren. Crvenkasto-braon ton krova preliva se u prigušeno srebro sa efektom hromiranih senki spoljašnje farbe, stvarajući vizuelno zadivljujući gradijent koji je napravio iskusni majstor u fabrici BMW Group Dingolfing. U unutrašnjosti, kožna sedišta u crvenkasto-braon boji stvaraju osećaj luksuza i prostranosti, dok kristalne aplikacije vešto ugrađene u kokpit doprinose ukupnom utisku raskoši.

U pogledu performansi, BMW Concept Skytop deli sličnosti sa legendarnim BMW Z8. Opremljen je najmoćnijim V8 twin-turbo motorom sa 617KS osiguravajući da njegove performanse odgovaraju njegovoj zadivljujućoj estetici.

Luxury Experience