Automobili Donalda Trampa na aukciji

Donald Tramp će uskoro morati da vrati svoje ključeve od Bele kuće, a takođe će morati da se oprosti od svoje elegantne flote Cadillac automobila…

Ipak, on sada ima priliku da se dočepa nekoliko svojih starih automobila koje je davno prodao. Trampov 2007 Ferrari F430 i 2010 Rolls Royce Phantom biće ponuđeni na aukciji koja će se održati u januaru iduće godine, u Floridi. Iznenađujuća je činjenica da su oba automobila bila su u vlasništvu istog kolekcionara, ali su prodata u različita doba. Crveni Ferrari je poslednji put bio aukcijski prodat 2017.godine po ceni od 270.000 dolara, dok je Rolls Royce prodat godinu dana kasnije, po ceni od 145.000 dolara.

 Rolls Royce Phantom sa sobom donosi i vlasničko uputstvo koje je Tramp potpisao, što ga čini donekle ekskluzivnom ponudom. Tramp ga je koristio tokom 2010.godine, ali je morao da se odrekne svog prava na upravljanje vozilom kada je postao predsednik.

Slično tome, Džordž V. Buš nije vozio automobil otkako se kandidovao za guvernera Teksasa 1993.godine, ali neretko upravlja svojim Ford pikapom na svom imanju od devedeset hektara. Ronald Regan je takođe uživao u vožnji 1962 Willis Jeep CJ-6 modela kada god da je posetio Rancho del Cielo u Kaliforniji.

Da li ćemo Donalda Trampa videti za volanom Ferrarija, ostaje da vidimo.