Žena iz Delavera pronašla retku sliku u second hand prodavnici vrednu 250.000 dolara

Sreća je pratila ovu ženu iz Delavera, jer slika koju je kupila pre šest godina u prodavnici second hand robe za 4 dolara sada je otkrivena kao retko remek-delo i procenjuje se da će biti prodata na aukciji za iznos od neverovatnih 250.000 dolara…

Mnogo godina unazad, jedna žena kupila je sliku za 4 dolara u prodavnici second hand robe jer joj se dopao njen ram. Po svemu sudeći, ova žena ima veoma dobar ukus, jer je isto umetničko delo identifikovano kao delo N.C. Wyetha i možda će joj doneti čak 250.000 dolara. Žena iz Delavera pronašla je ovo blago u prodavnici second hand robe Savers u Manchesteru, Nju Hempširu, 2017. godine. Slika je bila smeštena daleko od očiju javnosti sve do trenutka kada je odlučila da je postavi u Facebook grupu "Stvari pronađene u zidovima".

Loren Luis, konzervator umetnosti iz Mejna, upoznala ju je sa njenim pravim vlasništvom - slikom N.C. Wyetha iz 1930-ih koja je stvorena za izdanje knjige "Ramona" Helen Hant Džekson iz 1939. godine. Očekuje se da će se ovo umetničko delo prodati na aukciji Bonhams kuće za čak 250.000 dolara sledećeg meseca. Stručnjak za umetnost, Ketlin Leland je rekla za Delaware Online da je pronalaženje blaga poput Wyethove slike u prodavnici second hand robe daleko od običnog.

"Ovakvi pronalasci su svakako retki", rekla je. "Ne samo zbog ograničene ponude izvanrednih dela koja završe u prodavnicama second hand robe, već i zbog toga što je teško bilo kome osim stručnjaku za antikvitete ili likovnu umetnost prepoznati značaj onoga što su pronašli." Ko bi rekao da će slika koja je godinama visila u spavaćoj sobi, a zatim se čuvala u ormanu, da bi bila ponovo otkrivena u maju, doneti ovakvu srećnu slučajnost?

Luxury Experience