Zavirite u oboreni avion Pabla Eskobara

Čuvena Staniel Cay olupina aviona podsetnik je na ozloglašenog kralja narkotika, Pabla Eskobara, koji je upravo privatnim avionima švercovao kokain u Sjedinjene Američke Države…

Ukoliko ste spremni za nove avanture i želite da istražite olupinu njegovog aviona izbliza, znajte da je i to sada moguće! Smešten u plićaku južne strane Norman uvale, avion iz ere II svetskog rata je zaista prizor koji treba videti. Veruje se da je bio pun kokaina kada je sleteo nadomak piste 1980.godine. Nedugo potom, nasukao se na peščani sprud između dva komada kopna, gde i danas stoji.

Govoreći sa stanovišta istorije, Karlos Leder, koji je leteo ovim avionom i obitavao u uvali, uhvaćen je u Sjedinjenim Državama 1982.godine, da bi 1987. bio izručen kolumbijskim vlastima.

I dok u ovom incident nije bilo žrtava, olupina aviona danas daje intimni uvid u kriminalno podzemlje koje je nekada postojalo, a koje je inspirisalo i čitavu jednu seriju. Interesantna je činjenica da je olupina preuzela ulogu veštačkog grebena, te je postala dom brojnim različitim morskim stvorenjima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

Trenutno, nijedan komercijalni avion ne leti do ovog ostrva, ali mnogi čarter letovi idu baš tamo. Pored toga, ovaj lokalitet možete posetiti i ukoliko se nađete na privatnoj jahti!