Zašto će indijska „Nebeska vila“ od 20 miliona dolara na vrhu nebodera biti zauvek prazna

Bilo bi vam oprošteno ako mislite da su „Mega Mansion“ Džefa Bezosa ili njegov sjajni novi dom u toliko željenom „Billionaire Bunker“ na Floridi neki od najluđih domova milijardera.

Vila napravljena od strane biznismena Vidžaja Malija, može i te kako da poljulja Bezosov portfolio nekretnina.

Izgrađena u Bengaluru u Indiji, takozvana „Nebeska vila“ nalazi se na vrhu luksuznog stambenog kompleksa od 33 sprata, kao pomalo lud dokaz raskoši po kojoj su neki od indijskih tajkuna i poslovnih mogula brzo postali poznati. Međutim, ovo posebno prebivalište, procenjeno na 20 miliona dolara moglo bi da ostane prazno zahvaljujući poslovima svog vlasnika.

Vila Vidžaja Malija se prostire na dva sprata i ima preko 4000 kvadratnih metara. Može se pohvaliti heliodromom, bujnim vrtovima, infinity bazenom, kao i terasom sa panoramskim pogledom. Izgrađena na ogromnoj konzoli, dovoljno je reći da je projekat predstavljao nešto poput inženjerskog izazova za arhitekte.

Malija koji je nekada nosio zavidan nadimak „kralj dobrih vremena“, sada je veoma kontroverzni begunac. Pošto je pobegao iz Indije 2016. usred navoda o neizmirenju dugova koji premašuju milijardu dolara i suočio se sa optužbama za prevaru, njegovo bekstvo ostavilo je vilu na nebu — koja je u to vreme još bila u izgradnji — zamagljenu neizvesnošću i tugom. Kao takva, sudbina vile je zamršeno povezana sa ishodom mnogih pravnih bitaka vlasnika.

Uprkos brojnim pokušajima indijske vlade da ga izruče iz Velike Britanije gde traži utočište, proces je usporen nizom pravnih složenosti. U avgustu prošle godine, Tom Tugendat, tadašnji britanski ministar državne bezbednosti, naglasio je da vlada Ujedinjenog Kraljevstva ne namerava da postane utočište za bilo koga ko izbegava pravdu... a ipak, izručenje Malija, zajedno sa drugim visokoprofiliranim beguncima, ostaje izazovan i složen proces.

Dok se pravni postupci odugovlače, „Vila na nebu“ stoji kao nemi svedok meteorskog uspona i spornog pada jednog od najsjajnijih indijskih biznismena.

S obzirom da je Maljina budućnost neizvesna i da je vila još uvek nedovršena, čini se da će rezidencija zauvek ostati prazna... ili, barem, dok neko jednako bogat ne dobije vlasništvo nad neobičnom vilom.

Luxury Experience