Za 7 miliona dolara igrajte košarku u dresu Kobija Brajanta iz njegove MVP sezone

Jedan od najpoznatijih dresova Crne Mambe uskoro će se naći na Sotheby's aukciji.

Sledećeg meseca, potpisani dres pokojnog Kobija Brajanta, koji je NBA legenda nosio na 25 utakmica tokom sezone 2007/2008, biće na Sotheby's aukciji. Procenjuje se da će njegova konačna cena biti između 5 i 7 miliona dolara.

Dres je deo Sotheby's online aukcije pod nazivom „Zenith“, kojom se odaje počast brojnim legendarnim sportistima. Događaj će se sastojati iz dva dela – na samom otvaranju će se licitirati za dres Kobija Brajanta, od 2. do 9. februara. U drugom delu "Zenith" događaja biće predstavljeni i drugi komadi koje su nosile sportske zvezde, uključujući Toma Brejdija, Majkla Džordana i Rodžera Federera. Iako će se dres legendarnog MVP igrača naći na online aukciji, javnost će imati priliku da ga lično vidi u galerijama aukcijske kuće Sotheby's u Njujorku od 1. do 7. februara.

"Retkost je da sportista probije granice sporta, ali Kobi Brajant je sigurno jedan od retkih koji je ostavio trajni uticaj na svet“, rekao je Bram Vakter, šef odeće i savremenih kolekcionarskih predmeta aukcijske kuće Sotheby's.

„Sportski predmeti sa ovakvom vrstom dugotrajnog, teškog značaja su retki u kolekcionarskim krugovima, jer se većina obično nosi za jednu igru. Činjenica da je Kobi postigao ukupno 645 poena za osam meseci noseći ovaj dres, u svojoj jedinoj MVP sezoni, je prosto neverovatna“, objašnjava Vakter.

Trenutni rekord za sportske memorabilije Kobija Brajanta drži nošen košarkaški dres sa autogramom iz perioda 1996/97, koji je prodat za 3,7 miliona dolara 2021. S obzirom na njegovu važnost, očekuje se da će ovaj dres oboriti prethodni rekord. Treba napomenuti da će dres biti praćen i raznim predmetima, kao što su umetnička dela, časopisi, majice, fotografije, knjige itd.

Za više informacija o prvom delu aukcije „Zenith” koja će se održati od 2. do 9. februara i za podnošenje ponuda možete posetiti sajt Sotheby's.

Luxury Experience