Vozaču Formule 1 fanovi ukrali sat od 320.000 dolara

Superzvezdi Formule 1, Šarlu Lekleru je u ponedeljak u Italiji otet sat Richard Mille RM 67-02 vredan 320.000 dolara.

Prema višestrukim izveštajima italijanskih medija, vozač Ferarija F1 je sa prijateljima i svojim trenerom Andreom Ferarijem šetao toskanskim gradom Vijaređom kada se incident dogodio oko 22 sata uveče. Prepoznali su ga obožavaoci koji su ga zaustavljali radi autograma i fotografija, što za jednu slavnu ličnost nije mnogo neobično. Ometen i preplavljen gomilom, Lekler nije shvatio da je lopov u grupi uspeo da skine njegov sat Richard Mille i pobegne sa njim. Dok je lider šampionata F1 primetio, već je bilo kasno. Lekler je slučaj odmah prijavio policiji, koja sada istražuje pljačku.

Leklerov trener, koji je iz Vijaređa, bio je veoma ljut zbog incidenta i ubrzo nakon pljačke podelio je svoje ogorčenje sa fanovima na Instagramu. On se požalio na nedostatak osvetljenja na području grada gde se pljačka dogodila. Srećom, vozač Formule 1 nije povređen u incidentu i trkaće se u Italiji kako bi održao prednost u ovogodišnjem šampionatu.

Iako nije jasno da li je krađa sata bila unapred planirana ili ne, bićete iznenađeni da Lekler nije prvi vozač Formule 1 kome je ukraden sat Richard Mille. U veoma sličnom incidentu, zvezdi Formule 1 Lando Norisu je takođe nestao sat Richard Mille RM 11-03 prošle godine tokom finalne utakmice Eura 2020. na Vembliju.

Šta čini Richard Mille RM 67-02 tako posebnim?

Richard Mille je poznat po tome što stalno pomera granice horološkog inženjeringa kako bi stvorio tehnička remek-dela. RM 67-02 je savršen primer tehničke sposobnosti časovničara u korišćenju materijala po meri i tehnika proizvodnje. Sa težinom od samo 32 grama, to je najlakši automatski sat u kolekciji Richard Mille, što ga čini idealnim za sportiste. Avangardni brend kreirao je nekoliko prototipova RM 67-02 za sportiste koje podržava, uključujući RM 67-02 specijalno kreiran za zvezdu F1 koji ima belu i crvenu boju zastave Monaka, što ga čini zaista prilagođenim i posebnim.

Luxury Experience