Vladar Dubaija velikodušno nagradio četiri čoveka koja su spasila mačku

Postoje stvari se dešavaju samo u Dubaiju, ali samo nekima od njih se obraduje čitav svet…

Četiri čoveka spasila su mačku, a zbog svog delanja i dobrote velikodušno su nagrađeni od strane zvaničnog vladara ovog emirata. Zvuči kao fikcija, ali zaista nije. Protekle nedelje, video snimci i fotografije osvojili su internet, hvaleći četiri muškarca koja su spasila mačku zaglavljenu na balkonu u veoma prometnoj ulici u Deira delu Dubaija.

Mačka, koja je bila gravidna u to vreme, dospela je na balkon drugog sprata i jedva se držala. Naser Muhamad, vozač autobusa iz Indije, Atif Mehmud, prodavac iz Pakistana, Rašid Mohamed, vlasnik bakalnice i Ašraf Bleinca, marokanski radnik obezbeđenja, okupili su se kako bi pomogli. Tri muškarca pronašla su staro ćebe, dok je jedan od njih napravio video snimak.

Snimak je objavljen na društvenim mrežama i nedugo potom je postao viralan, pa su ga objavile i brojne medijske stanice na svojim kanalima. Uticaj video snimka je dospeo čak i do Šeika Mohameda bin Rašida, potpredsednika i vladara Dubaija. On je podelio video na Twitteru i zamolio svoje pratioce da mu pomognu da dođe do aktera sa snimka, što su oni i učinili. Predstavnici vlade posetili su četiri muškarca i dodelili im koverte, u kojima se nalazilo po 50.000 Dhs, odnosno oko 13.700 dolara.

Kraljevska porodica ovog emirata poznata je po ljubavi prema životinjama, što su pokazali više puta. Nedavno smo bili u prilici da vidimo krunisanog princa, Šeika Hamdana Bin Mohameda Bin Rašida Al Maktouma, koji je na svom Instagram nalogu podelio fotografiju goluba koji se ugnjezdio na haubi njegovog Mercedes-AMG G63 modela. Princ je potom ogradio svoj automobil crvenom i belom trakom, kako bi ptica u miru izvela svoje ptiće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fazza (@faz3)

Naravno, internet ne bi bio internet kada se ne bi pojavilo i nekoliko mimova i šala, ali morate se složiti sa nama u jednom: nakon ovakvih priča, osećamo toplinu oko srca.

Luxury Experience