Neverovatno: komad zemlje koji zapravo ne postoji prodaje se po ceni od 2.4 miliona dolara

Od isporuke hrane do umetnosti – svet se brzo pretvara u digitalni univerzum. Ali ko bi rekao da se online zemlja takođe može prodati kupcima spremnim da plate ogromne sume novca!

Međutim, onlajn komad zemlje na Decentralendu je nedavno doneo ogromnu sumu od 2,4 miliona dolara u kriptovaluti, dok je oborio rekorde svake vrste. Vest je takođe potvrdio kupac, kripto investitor Tokens.com.

3D virtuelni univerzum kao što je Decentralend, omogućava korisnicima da kupuju zemljište, posećuju zgrade, šetaju okolo i upoznaju ljude u formi avatara. Ove platforme su postale popularne i generalno koriste blockchain kao sredstvo za rad.

Na primer, Decentraland koristi zemljište i druge predmete u obliku nezamenjivih tokena (NFT), a kupci ih mogu kupiti koristeći kriptovalutu platforme, MANA. Parče zemlje je kupila Metaverse Group (Tokens.com) za 2.428.740 dolara.

Najskuplja virtuelna nekretnina na platformi se nalazi u oblasti „Fashion Street“ na mapi Decentralenda i kupci je mogu koristiti za održavanje digitalnih modnih događaja i prodaju virtuelne odeće za avatare.

Prema U.S. News, sastoji se od 116 manjih parcela, svaka površine 5,5 kvadratnih metara. U junu ove godine, slična parcela virtuelnog zemljišta takođe je prodata za 913.228 dolara, na Decentralendu.

Da li je virtuelno, novo stvarno?