Video: kralj Bahreina i njegova robotska garda

Svaki put kada čujemo nešto o robotima i veštačkoj inteligenciji, odmah se setimo filmova kao što su Terminator i Robokap…

To je efekat koji su ovi filmovi imali po naš um – oni su podjednako fascinantni i strašni. Boston Dynamic, najveće ime u svetu robotike, često predstavlja snimke svojih kreacija, koje postaju sve sposobnije. Ipak, svesni smo da su roboti današnjice još poprilično daleko od onoga što mogu uraditi roboti na filmovima. Verovatno će proći nekoliko decenija pre nego što svet dobije sposobne, autonomne robote.

Ipak, jedan video koji je skoro postao viralan na internetu, tvrdi da su roboti u stilu Terminatora već napravljeni, te da su podjednako smrtonosni. Korisnik Twittera, Roshan Abeysinghe, sa verifikovanim nalogom, podelio je snimak sa opisom u kom stoji: “Kralj Bahreina stiže u Dubai sa svojim robotom-telohraniteljem, koji je opremljen panoramskim kamerama i ugradnim pištoljima. Tehnologija se razvija brže nego ikada do sada”.

Masivni robot je visok dva ipo metra, opremljen je pištoljima i drugim hi-tech opcijama, što je bilo dovoljno da probudi sumnju i strah u čitavom svetu, iako je robot opisan kao zaštitnik. Ovaj video je iz prošle godine i deo je IDEX bezbednosne izložbe, a možemo videti masivnog robota kako prati kralja Bahreina, dok zaprepašćeni prolaznici pokušavaju da naprave fotografije i snimke. Ipak, zapitali smo se da li je ovaj robo-hranitelj pravi? Naravno, nije. Jedan pogled na njegov hod će vam staviti do znanja da sa njim nešto nije u redu.

Robot je dobio ime Titan i delo je britanske kompanije, po imenu Cyberstein Robots Ltd. I dok on izgleda zaista veličanstveno, unutar njegovog oklopa se krije čovek, koji ga pokreće. Titan postoji od 2000.godine i često se pojavljivao na zabavnim događajima širom sveta.

Luxury Experience