Verovali ili ne: ova stara sedišta koštaju 90.000 dolara

Cena od 90.000 dolara za set starih, pocepanih sedišta, verovatno vam deluje apsurdno, ali ova jedinstvena eBay ponuda ima priču iza sebe, koja sve pojašnjava…

Tokom ranih 1950ih godina, Chevrolet je kreirao ukupno pet pred-proizvodnih prototipova sportskog kabrio-dvoseda, koji će obeležiti začetak ikonične priče o Corvette modelu. Od tih pet, dva su napravljena za sajmove, a prvi napravljeni prototip je imao brojnu oznaku 852 i predstavljen je na sajmu u Njujorku, 17.januara 1953.godine.

Sportski model je pokretao Chevrolet 235ci motor, dok je automobil dobio belu šemu boja, a neretko se smatra prvom Corvette koju je GM proizveo. Sedišta o kojima danas pričamo potiču baš iz ovog relevantnog modela.  

Kako stoji u opisu ponude: “Ova istorijska sedišta savršeni su detalj koji će oduševiti sve kolekcionare”. Ona su u automobil instalirana 1952.godine, što znači da sada imaju 68 i predstavljaju prva Corvette sedišta. Sredinom juna 1953.godine, ona su zamenjena proizvodnom verzijom, dok su originalna vraćena proizvođaču.

Iako u listingu ne možemo videti informacije o prethodnim vlasnicima, prodavac je naglasio da će čitavu istoriju podeliti sa osobom koja ih kupi. Da li će neko dati 90.000 dolara ili ne, ostaje da vidimo.