Upoznajte Titanik iz sasvim novog ugla

Ako je neobična avantura ono za čim žudite, neobična avantura je ono što ćete dobiti!

OceanGate Expeditions nedavno je najavio da će zainteresovanima uskoro ponuditi ronilačke ekspedicije do olupina Titanika i dati im priliku da ga vide iz sasvim nove perspektive. Obilasci će se izvoditi specijalnom podmornicom koja može primiti do pet osoba, a svi zainteresovani moraće da krenu u osmodnevnu avanturu iz Sent Džonsa, da bi potom uživali u zaronu koji će trajati šest do osam sati, kako bi stigli do istorijske olupine.

Putnike će pratiti naučnik koji će „pomagati u navigaciji, održavanju i katalogizaciji istorijskih nalaza“. Ekspedicija će imati za cilj prikupljanje slika, video zapisa, laserskih skeniranja i podataka sonara kako bi pružila objektivnu osnovnu trenutnog stanja. Brod se spušta na dno okeana i uzdiže se pravo nad olupinom.

Komentarišući to, Stokton Raš, predsednik OceanGate Expeditions, u izjavi je rekao, „Ovo nije samo još jedna u nizu avantura za osobe dubokih džepova. Mi ne uzimamo putnike, ne pravimo pauze i ne vozikamo se bez cilja. Mi idemo u ekspediciju”. Gosti koji dobiju odobrenje za ovo putovanje, prvi će ugledati olupinu čuvenog broda u poslednjih 15 godina.

Ekspedicije Titanika počinju 21. maja i mogu se rezervisati za 125.000 USD na zvaničnoj veb stranici kompanije.