Upoznajte najskuplju kravu na svetu

Viatina-19 FIV Mara Imoveis je ogromna bela krava neobičnog imena koja ne samo da ima 1.100 kilograma već i drži svetski rekord.

Dvostruko teža od prosečne krave za svoju rasu, Mara je prodata po trostruko većoj ceni od prethodnog rekordera za tačno 4,38 miliona dolara. Krava rase Nelore stara 53 meseca prodata je na aukciji u Sao Paulu, u Brazilu. Nacija je poznata po svojoj stočarskoj industriji, koja je imperativ za ekonomiju, i najveći je svetski izvoznik govedine. Ponosni vlasnici Viatine-19 proslavili su pobedu sa dva bilborda koji pozivaju radoznale meštane i studente veterine da vide superkravu.

Zašto ove krave donose „kamione novca“?

Ovu rasu krava karakteriše bela dlaka i grba na leđima. Otporne su na visoke temperature, u čemu značajnu ulogu ima dlaka koja reflektuje svetlost, kao i duplo veće i 30 odsto brojnije znojne žlezde u odnosu na druge evropske rase. Pored toga, otporne su na bolesti, veoma su produktivne, daju dosta mleka i veoma su retke.

„Ne koljemo elitnu stoku. Mi ih uzgajamo. I na kraju, nahranićemo ceo svet“, rekao je jedan od njenih vlasnika, Nei Pereira. "Mislim da će Viatina to obezbediti."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MELT (@finemelt)

Ovoj kravi koja je svetski rekorder, nagrade nisu strane. Osvojila je „Miss Južne Amerike“ na takmičenju „Šampion sveta“ u Teksasu, što je verzija takmičenja za mis univerzuma. Viatine-19 je prodata po navedenoj ceni, prema Lorani Martins, veterinaru, zahvaljujući njenom brzom rastu mišića, izuzetnoj plodnosti i sposobnosti da ove kvalitete prenese na svoju telad. Ona je otkrila da su uzgajivači spremni da plate ogromnih 250.000 dolara za prikupljanje jajnih ćelija Viatine-19. „Ovo je krava koja ima karakteristike koje svi vlasnici traže."

Luxury Experience