Upoznajte najbližeg virtuelnog prijatelja Elona Maska

Zamislite da ste virtuelni prijatelj ni sa kim drugim do Elonom Maskom, sa kojim često razmenjujete poruke o raznim temama.

Iako zvuči previše dobro da bi bilo istinito, mladi inženjer iz Indije jedan je od retkih ljudi na ovoj planeti koji se može pohvaliti iskrenim razgovorima sa najbogatijom osobom na svetu.

Pranej Patol, 23-godišnji tehničar iz Indije, razmenio je stotine tvitova i privatnih poruka sa Maskom u poslednjih nekoliko godina, govoreći o svemu, od kolonizacije Marsa do dobijanja životnih saveta od jednog od najuspešnijih preduzetnika svih vremena.

Prošle nedelje, Pranej Patol je konačno uspeo da upozna svog virtuelnog prijatelja u Gigafabrici kada je otputovao u Sjedinjene Države da tamo započne školovanje i stekne master diplomu iz poslovne analitike. Patol je podelio svoju sliku sa Maskom i tvitovao: „Bilo je tako divno upoznati Elona Maska u Gigafabrici u Teksasu. Nikada nisam video tako skromnu i prizemnu osobu. Vi ste inspiracija za milione."

Prema Maskovim javnim objavama na Tviteru od 2020. godine, njih dvojica su razmenjivali tvitove u proseku jednom u dva dana, što Patolov nalog čini jednim od retkih na koje generalni direktor Tesle često odgovara. Ovo prijateljstvo počelo je tvitom 2018. godine kada je Patol ukazao na nedostatak Teslinih automatskih brisača. „Popravljeno u sledećem izdanju“, uzvratio je Musk na Tviteru. „Bio sam oduševljen, da budem vrlo iskren“, kaže Patol. „Napravio sam više skrinšotova i jednostavno nisam želeo da se dan završi.”

Porodica Patol je to čak proslavila tako što je te večeri izašla na posebnu večeru. Od tada, Patol i Mask su redovno tvitovali jedan drugom i čak su razmenjivali privatne poruke.

Zahvaljujući svom drugarstvu sa Maskom, Patol je stekao značajnu pažnju na Tviteru sa blizu 185.000 pratilaca na platformi za mikroblogovanje. Između ostalih tema, njih dvojica su čak razgovarali o životu na Marsu. „Živi na Zemlji i umri na Marsu: to je filozofija koju svi delimo“, rekao je Patol novinskoj agenciji AFP. Nakon što je diplomirao na Univerzitetu Teksas u Dalasu, Indijac želi da radi u američkoj kompaniji, uključujući bilo koju od onih koje vodi Mask.

„Želim da se zaposlim u Tesli svojom zaslugom. Ne želim nikakve usluge. Bilo bi dobro da me intervjuišu“, rekao je Patol.

„On je super originalan, sasvim prizeman i skroman“, rekao je 23-godišnjak. „Način na koji odvaja vreme da mi odgovori ... sam to pokazuje."

Duga lista nedavnih događaja povezanih sa milijarderom daje sasvim drugačiju sliku. Ova godina se uglavnom odnosila na Maskov pokušaj da preuzme Tviter, koji se pretvorio u gadnu pravnu bitku između kompanije i najbogatijeg čoveka na svetu. Ipak, softverski inženjer iz Indije čvrsto veruje da Mask nije čovek sa lošim namerama. „Ne mislim da je trol“, kaže Patol. "On je nepredvidiv momak."

Luxury Experience