TOP 10 NAJSKUPLJIH CIGARA

Da li ste se ikada pitali koliko koštaju one skupocene cigare koje često puše poznate ličnosti i likovi iz filmova?

Svi oni koji su inače pušači, znaju da je to veoma skup hobi, ako se može tako reći. Kada prvi put zakoračite u prodavnicu cigara, videćete neke cigare koje koštaju 2 dolara, pored onih koje koštaju oko 40 i koje su ručno zavijene. One su podeljene u više asortimana: dobre, sjajne i premium, pri čemu svaka grupa ima svoje određene cene, kao i ukus i aromu. Predstavljamo vam listu top 10 najskupljih cigara, od sjajnih do premium izdanja.

10. The Stradivarius Churchill $34

Ova cigara dostupna je u tri različite veličine, a najskuplja od njih koštaće vas 34 dolara po komadu. Ono što ovu cigaru čini toliko izuzetnom jeste jedinstvena mešavina meksičkog, dominikanskog i nikaragvanskog duvana, koji je urolan u habano lst. Ova cigara dobila je deseto mesto na našoj listi, ali to svakako ne znači da nije kvalitetna.

9. The Cohiba Esplendido $35

Cohiba brend je unikatan i poznat širom sveta, a osnovan je tokom šezdesetih godina u Havani, na Kubi. Njihova produkcija je i danas popularna kakva je bila i nakon njihovog pojavljivanja. Kutija Cohiba Esplendido cigara koštaće vas oko 750 dolara, odnosno približno 35 dolara po cigari. Čak i sa ovim cenama, ove cigare imaju robusni ukus koji mnogi ljubitelji svrstavaju među tri najbolja.

8. The Padrón Serie 1926 80 Years $40

Kada je Hose Orlando Padron osnovao svoju kompaniju koja proizvodi cigare, nije imao ideju da će moći da proslavi i 80 rođendan. Padron Serie 1926 80 Years cigare napravljene su posebno kao proslava njegovog osamdesetog rođendana, i odmah je postala pravi hit među strastvenim ljubiteljima cigara. Ova specifična mešavina je najjeftinija premium cigara koja je delo ove kompanije. Sa cenom od 40 dolara po cigari, one su dostupne u prirodnim i maduro omotačima.

7. Louixs $50

Louixs cigara je ponosni nosilac titule najfinije cigare koja je ikada proizvedena. Ovaj proizvođač cigara, odnosno Goldwin Metropolitan Company su napravili ovu cigaru specijalno za Beverly Hills Cigar Club i prodaju je po ceni od 50 dolara po komadu. Ove cigare se prodaju samo na komad i dolaze u Rosado omotačima.

6. The Arturo Fuente Opus X BBMF $56

Kao što i samo ime kaže BBMF implicira, ovo je jedna opako dobra cigara. Veoma se teško nalazi i koštaće vas 56 dolara po cigari. Ova cigara ima jak udarac i rezak ukus, što će svaki ljubitelj cigara umeti da ceni.

5. The Arturo Fuente Opus X-A $80

Ukoliko želite dugačku cigaru, u top 5 od top 10 najskupljih cigara nalazi se Arturo Fuente Opus X-A. Ona je duga oko 24 centimetra, što je veoma impresivno. Smatra se za jednu od najređih cigara na svetu, ali je odabrane i ekskluzivne prodavnice i dalje imaju i prodaju po ceni od 80 dolara po komadu.

4. The Fuente Don Arturo AnniverXario $85

Predsednik Fuente kompanije kreirao je Don Arturo AnniverXario kao jedinstveno odavanje pošte svom ocu još 2001.godine, ali serija nije zvanično predstavljena do 2008.godine. Kutija ovih cigara će vas koštati 7.500 dolara, a jedna cigara u odabranim i ekskluzivnim prodavnicama košta 85 dolara.

3. The Cohiba Behike $450

E, sada je već red da se posvetimo samo premium izdanjima, a Cohiba Behike je svakako jedna od tih. Ovo izdanje privlači mnogo pažnje. Originalno je prodavana za 450 dolara po cigari, ali su re-izdanja dostupna po privlačnijoj ceni od 50 dolara po komadu.

2. The Gurkha His Majesty’s Reserve $750

Ova cigara u sebi sadrži i dozu Louis XII konjaka i košta 750 dolara po cigari. Proizvodi se samo 100 kutija ovih cigara svake godine, a kutija koja sadrži 20 komada koštaće vas 15.000 dolara.

1. The Gurkha Black Dragon $1,150

Najskuplja cigara na listi je Gurkha Black Dragon. Ona se prodaje za 1.150 dolara po cigari, i samo nekoliko pakovanja je napravljeno svake godine. Duga je 21 centimetar, a pakovanje od 100 cigara koštaće vas 115.000 dolara.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Trend