"The Kafubu Cluster“ najveći smaragd na svetu odlazi na aukciju

Gemfields stavlja na aukciju „The Kafubu ​​Cluster“ kolosalni skup smaragda od 37.555 grama (187.775 karata) koji je svakako drugačiji od bilo čega što smo do sada videli.

Sa živopisnom zelenom bojom i savršenim sjajem, „The Kafubu ​​Cluster“ ​​otkriven je u rudniku smaragda Kagem, sa sedištem u Zambiji. Po svoj prilici, to je najskuplji pojedinačni smaragdni komad koji je Gemfields ikada ponudio na prodaju i sadrži vrlo malo drugih minerala.

Komentarišući, Gemfields je u izjavi rekao: „The Kafubu ​​Cluster, naš nežni džin, je svedočanstvo visokokvalitetnog dragog kamenja koje se može proizvesti kada majka priroda ostavi vremena da se različiti kristali formiraju duboko unutar Zemljine kore. Geolozi brenda Gemfields opisuju proces formiranja smaragda kao neverovatno retko spajanje neuobičajenih elemenata u neobičnim okolnostima.“

Džekson Mtonga, pomoćnik menadžera koji ima 28 godina iskustva u otkrivanju smaragda u Kagemu, dodao je: „Retkost je jedan od faktora zbog kojih smaragdi imaju tako posebnu vrednost u mnogim kulturama širom sveta, ali kombinacija ove formacije, sveukupnog kvaliteta i veličine je nešto što nikada nisam mislio da je moguće."

Očaravajući smaragd biće ponuđen na prodaju na predstojećoj Gemfields aukciji koja počinje 31. oktobra i trajaće do 17. novembra.

Luxury Experience