Signet - viski sa ukusom espresa

Jednom godišnje u Glenmorangie destileriji u visoravnima Škotske, vreme je posvećeno proizvodnji ekskluzivnog viskija koji se zove Signet koji je proizvod “ludog naučnika” Dr. Bila Lumsdena.

Dr. Bil, koji je zvanično direktor destilerije Glenmorangie, je čovek koji praktično vidi prilike tamo gde drugi vide ludosti. Jednom prilikom je na primer, proveo nekoliko godina pokušavajući da shvati kako od retkog ječma nazvanog Maris Otter koji je praktično u izumiranju, napraviti jedinstven viski. Onda su došla vremena kada je uživajući u jamajčanskoj kafi Jamaican Blue Mountain shvatio da bi mogao napraviti viski koji ima identičan ukus. Tako je i uradio.

Ove godine se navršava 10 godina od kreiranja prvog Glenmorangie Signet viskija koji je mešavina čokoladnog malta i karakterističnog Glenmorangie malta. Izolacijom čokoladnog slada Lumsden je u stanju da kreira intenzivan miris i ukus espresa. Pića odmaraju u nekoliko različitih vrsti buradi pa vam tako burbon burići donose osećaj baršuna, šeri burići ovom piću daju konditorsku notu, dok hrastova burad daju neophodnu začinsku notu.

Ali, to nije sve! Bademi, pečeni lešnici, bela čokolada i limunova kora takođe igraju veoma važnu ulogu pri kreiranju ovog viskija. Zadržite piće na kratko u ustima i osetićete mešavinu putera i braon šećera, kao i tragove italijanskog tiramisua.

Piće je čist luksuz oplemenjen smelim ukusima gorke pomorandže pomešane sa zrnima espresa potopljenim u amareto.

N.V.T.

Izvor Robb Report

Luxury Experience